AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş,terör destekçisi akademisyenlerin bildirisine ilişkin, "Üniversitelerimiz üzerinden toplum kutuplaştırılmaya, okullarımız kaosa sürüklenmek isteniyor" dedi.
AK Parti İl Başkanlığında gençlerle bir araya gelen Ecertaş, üniversiteler üzerinden toplumun gerilmeye ve kutuplaştırılmaya çalışıldığını söyledi.
Provokatif eylemlerin olduğu dönemlerde daha temkinli olunması gerektiğine dikkati çeken Ecertaş, AK Parti'nin gücünü akıl ve sağduyudan aldığını ifade etti.
Ecertaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Birincisi, üniversitelerimiz üzerinden toplum kutuplaştırılmaya, okullarımız kaosa sürüklenmek isteniyor. İkincisi, yurt dışına seslenerek biz sanki PKK terör örgütüyle değil de Kürt halkıyla savaşıyoruz gibi bir ortam oluşturulmak isteniyor. Bu oyun, bu topraklar için son derece hain bir plandan ibarettir. Bizler asla bu oyunun hiçbir yerinde olmayacağız. Bu imza kampanyalarını organize edenlerin amacı da bu. Yoksa on binlerce insanın olduğu yüksek öğrenim sisteminde bin imzanın ne anlamı olabilir ki?"
Türkiye'nin çok ağır bir dönemden geçtiğini belirten Ecertaş, AK Parti siyasi hareketinin bugünü, geleceği ve enerji kaynağı olarak en önemli sorumluluğun gençlere düştüğünü söyledi.
Ecertaş, şunları dile getirdi:
"İki önemli vazifemiz var bu süreçte. Birincisi, itidalli olacağız. Bize karşı yapılan hiçbir tahrike kapılmayacağız. Kardeşlerim, bu gibi dönemlerde duygularımızı okşayan şeyler söyleyenler olabilir ama sesi çok çıkanlara dikkat edelim. Hemen kapılmayalım ve hepsinden önemlisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarını iyi takip edelim. Bunu başardık mı başka politik rehber aramamıza gerek yok. İkincisi ise yumuşak sözlü olacağız ve kalplere gireceğiz. Unutmayın, bizim bakışımıza göre seçmenler ikiye ayrılır: AK Parti'ye oy verenler ve oy verecekler. Bu şuurla her kapıyı çalarak, her gönüle dokunarak reisimizin ve başbakanımızın sözlerini onlara ulaştırmalıyız."