• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Okullar ne zaman açılacak? Okullar tam gün eğitime ne zaman başlayacak? Okul öncesi yaz okulu açılacak mı?

Yeniakit Publisher
2021-06-17 08:49:00 - 2021-06-17 09:07:12
Okullar ne zaman açılacak? Okullar tam gün eğitime ne zaman başlayacak? Okul öncesi yaz okulu açılacak mı?

Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili ne zaman sona erecek? soruları milyonlarca öğrenci tarafından merak ediliyor. 18 Haziran’da karna alacak öğrenciler 2 Temmuz’a kadar telafi eğitime devam edecek. 2 Temmuz itibariyle de okular bu eğitim öğretim sezonu için tamamlanmış olacak. 2 Temmuz’dan itibaren yaz tatiline girecek öğrenciler okulların ne zaman açılacağını, okulların açıldığında eğitimin tam zamanlı mı yarı uzaktan eğitim mi olacağını sorguluyor. Peki Okul öncesi yaz okulu açılacak mı? Mili Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitime ilişkin son dakika açıklamalarda bulundu. İşte detaylar.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada "Eylül'de tüm kademelerde tam zamanlı yüz yüze eğitime başlamak istiyoruz. Maskesiz eğitim için riskin kalmadığını bilmeye ihtiyacımız var" dedi. Sabah'ın haberne göre, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Tüm hijyen koşullarını sağlayarak aşının bize kattığı güçle yeni eğitim öğretim yılına (Eylül) tüm kademelerde tam zamanlı yüz yüze eğitimle başlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı. İşte Milli Eğitim Bakanı Selçuk'un yaptığı çok özel değerlendirmeler ve yeni eğitim öğretim yılıyla ilgili MEB'in planları:

Okul öncesi yaz okulu açılacak mı?

"Okula giden çocuklarımızın ailelerindeki vaka artışı, toplumdaki genel artışa oranla yüzde 20 daha düşük. Okullarımız güvenli yerler, çünkü sürekli kontrol var. Bu gelişmeler ışığında tamamen normale dönmek belki mümkün olmasa da hijyen koşullarını sağlayarak aşının bize kattığı güçle yeni eğitim öğretim yılına (Eylül) tüm kademelerde tam zamanlı yüz yüze eğitimle başlamak istiyoruz. Eylül ayında ilkokula başlayacak olmasına rağmen okul öncesi eğitimden yararlanamamış çocukların hazır bulunuş düzeyini artırmak ve ilkokula akranlarıyla eşit şartlarda başlamalarını sağlamak amacıyla okul öncesinde yaz okulları açılacak. 2020-2021 eğitim öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere, okul öncesi eğitim almamış çocukların öncelikle kaydedilmesi şartıyla imkânları uygun olan okullarda, okul öncesi eğitim almış çocuklar da yaz okuluna kaydedilebilecek."Milli Eğitim Bakanlığı ve bizzat Bakan Selçuk'un Eylül'de okulları yüz yüze olarak tam gün hedefiyle açılmak üzere hazırlıkta olduğu belirtildi.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23