• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Öğretmen ataması son dakika MEB 2019-2020 öğretmen alımı yapılacak mı?

Yeniakit Publisher
2019-11-22 12:24:00 - 2019-11-22 12:31:43
Öğretmen ataması son dakika MEB 2019-2020 öğretmen alımı yapılacak mı?

Öğretmen ataması 2020'de var mı? Son dakika öğretmen ataması haberleri: Öğretmen ataması ne zaman? Öğretme alımı yapılacak mı? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmen atamaları yapılıp yapılmayacağına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk açıklamalarında daha çok kadrolu öğretmen atayarak öğretmen açığını gidereceklerini belirtti ve 1 milyon öğretmen atamasının mümkün olmadığını açıkladı.

Son dakika öğretmen ataması haberleri: Öğretmen ataması ne zaman? Öğretme alımı yapılacak mı? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmen atamaları yapılıp yapılmayacağına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk açıklamalarında daha çok kadrolu öğretmen atayarak öğretmen açığını gidereceklerini belirtti ve 1 milyon öğretmen atamasının mümkün olmadığını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk Bakan, Teke Tek Özel programında Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlayarak öğretmen atamaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bakan Ziya Selçuk burada yaptığı açıklamada 600 binin üzerinde eğitim fakültesi mezunu, fen edebiyat fakültesinden mezun olmuş, öğretmenlik formasyonu kursu almış kişilerin iletişim fakültesi, iktisat fakültesi mezunu yüzbinlerce, idari birimlerle ilgili yüz binlerce mezunun olduğunu ifade etti. Bakan Selçuk öğretmen atamalarına ilişkin şunları söyledi: "600 binin üzerinde eğitim fakültesi mezunu, fen edebiyat fakültesinden mezun olmuş, öğretmenlik formasyonu kursu almış kişiler, iletişim fakültesi, iktisat fakültesi mezunu yüzbinlerce, idari birimlerle ilgili yüz binlerce mezunumuz var. Mühendislik, eğitim fakültesi mezunlarımız var. Arkadaşlarımız haklı olarak 'biz de atanmak istiyoruz' diyor. Mühendis, iletişim mezunları da atanmak ister. Öğretmenlerimiz bunun nominasyonunu adını, dönüştürerek çaba gösteriyorlar, hepsi hayat kurmak istiyor. Türkiye'nin öğretmen açığı var. Şu anda ücretli öğretmenler marifetiyle açığı kapatmaya çalışıyoruz. Sözleşmeli öğretmen ilk 4 sene kadroya geçmeden önce belirli bölgelerde nasıl ordu mensupları, hakim, savcı, polis için mecburi hizmet vardır, benzer şekilde mecburi hizmeti var. Ondan sonra eş durumu, tayin isteme hakkı doğuyor. Bu formasyon kursunu kaldırdık. Atanamayan diye nitelenen öğretmen adaylarımızın sayısının artarak gelmemesi için eğitim fakültelerin kontenjanlarını yüzde 10 daralttık. Kim öğretmenlik sınavını, KPSS sınavını kazanmışsa formasyonu ücretsiz vereceğiz. Daha çok kadrolu öğretmen atayarak öğretmen açığını gidereceğiz. Ama 1 milyon öğretmen ataması mümkün değil."

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23