• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

O ülkeden tarihi karar! Petrol sahasını açıyoruz diyerek duyurdular

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
O ülkeden tarihi karar! Petrol sahasını açıyoruz diyerek duyurdular

Libya’da ülkenin doğusu ve batısındaki siyasi aktörlerin Merkez Bankası yönetimi konusunda anlaşmasının ardından tarihi bir kararla "mücbir sebep" ilan edilen petrol sahaları ve limanlar açıldı.

Libya’nın doğusundaki Temsilciler Meclisinin atadığı hükümetin Başbakanı Usame Hammad ülkedeki petrol rezervleriyle ilgili önemli bir duyuru yaptı.

LİBYA KAPALI PETROL SAHALARINI KULLANIMA AÇTI

Petrol devi ülkenin Başbakanı Hammad, Merkez Bankası anlaşmazlığı döneminde kapatıldığını açıkladığı petrol sahaları ve limanların yeniden açıldığını duyurdu.

TM'nin atadığı Başbakan Hammad, mücbir sebep halinin kaldırılmasının, Temsilciler Meclisi ve Devlet Yüksek Konseyinin Libya Merkez Bankasına yeni yönetim atanmasıyla sonuçlanan çabalarının desteklenmesi çerçevesinde gerçekleştiğini ifade etti.

Kararla birlikte Libya'nın petrol ihracatının artması ve uluslararası ticari ilişkilerin gelişmesi bekleniyor.

Hammad, Merkez Bankası yöneticileri konusundaki anlaşmazlığın ardından 26 Ağustos'ta petrol sahalarında "mücbir sebep" ilan etmiş, ardından bazı petrol sahaları kapanmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23