• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

O soruya cevap verecek mi? Muharrem İnce bu gece TV'de ama...

Yeniakit Publisher
2019-12-30 15:38:00 - 2019-12-30 15:42:45
O soruya cevap verecek mi? Muharrem İnce bu gece TV'de ama...

Hakkıındaki ,"Beştepeye giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen CHP'li." yalan haberinden sonra basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulunan Muharrem İnce, sessizliğini bu akşam katılacağı canlı yayın programında bozacak. Geçen süreçte yerli otomobil, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ndeki irtikap suçlamaları, Kanal İstanbul, Libya ve gündemi oluşturan birçok önemli konuda İnce'nin ne düşündüğü öğrenilememişti. İnce, bu gece CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programına katılıp yıl sonu değerlendirmesi yapacak ancak İnce'nin bir başka soruyu daha cevaplayıp cevaplamayacağı merak ediliyor.

Orhan AYSEZEN  yeniakit.com.tr

Bir süre önce Talat Atilla ve Rahmi Turan'ın "Köşke çıkan ve Recep Tayyip Erdoğan'dan liderliğe oynaması halinde destek vaadi alan CHP'li" şeklindeki yalan haberi CHP'yi ortadan çatlatmıştı. Daha sonra haberi bulan ve yazan gazeteciler CHP'liler tarafından adeta lime lime edilmiş, iş ölüm tehditlerine varmış, hatta gazeteci Talat Atilla ile birlikte tehditlere hedef olan avukatı da saldırıya uğramıştı. CHPKK ittifakına üstü kapalı destek veren kanalların moderatörleri de açık oturumlarda konuya giren bazı tartışmacıları el kol hareketleriyle susturup konuyu tartıştırmayacaklarını açıklamışlardı.

Bir üçüncü gazeteci daha var...

Ancak gözden kaçan bir konu ise sadece Talat Atilla ve Rahmi Turan değil, bu iddiaları bir başka gazetecinin daha dile getirdiği konusuydu. Birkaç hafta önce bizzat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından CHP'nin Halk TV'sinin başına GYY olarak atanan Sedat Bozkurt da "Beştepe'nin Muharrem İnce'yi desteklediği." yalanını öne sürmüştü.

Kılıçdaroğlu onu neden Halk TV'nin başına getirdi?

Bozkurt, "Saray'da 24 Haziran seçimleri öncesinden itibaren sürekli Muharrem İnce'nin konuşulduğu iyi biliniyor. Niye veya nasıl kısmı sizin tahlil yeteneğinizle ilgilidir..." gibi ironi dolu açıklamalar yapmıştı. Burada önemli olan Sedat Bozkurt'un bu açıklaması değil, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun neden 'Beştepe'nin Muharrem İnce'yi desteklediği iddiasını ortaya atan bir kişiyi CHP'nin resmi TV kanalı Halk TV'nin başına getirdiği" konusuydu.

Talat ve Turan'a destek vermeye devam etti

Halk TV'nin çiçeği burnunda GYY'sinin "Saray'da bir CHP'li" haberine desteği bununla da sınırlı değildi. Bozkurt daha sonraki açıklamalarıyla adeta öncekilerin üzerine tüy dikiyordu. Bozkurt, "Son tartışmalarda değerlendirmek üzere bir gazetecilik bilgisi; gazeteci kendisine gelen haber değeri olan bilgi veya belgeyi, kendi kurumunda kullanılmaması halinde başka bir gazeteciye pas eder. Böylece, bunun yayınlanmasını isteyen haber kaynağı ile ilişkisi devam eder. Buradaki kriterimiz haberin yayınlanmasının kamu yararıdır. Haber kaynağının niyeti değildir" diyerek Talat ve Turan'a destek vermeye devam etti.. Bozkurt, gazetecilikte "kulis haberi" diye bir haber türünün olduğunu, gazetecinin tanıklık yapmadığı, bir kaynağın aktardığı bilgileri yazabileceğini bildirerek Talat ve Turan'a desteğini sürdürdü..
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bakalım sorulacak mı veya cevap verilecek mi?

Bozkurt'un bu göreve atanması CHP tabanında doğal olarak "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Muharrem İnce Beştepe'de sürekli konuşuluyor iddiasını sahiplendi" biçiminde yorumlandı.

Şimdi kamuoyu, Ahmet Hakan'ın bu gece 21.00'de başlayacak olan programda Muharrem İnce'ye bu durumu nasıl karşıladığına ilişkin soruyu sorup sormayacağını bekliyor.

yeniakit.com.tr daha önce yazmıştı

yeniakit.com.tr bir haberde konuyu şöyle özetlemişti:

"Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Sedat Bozkurt, Kasım ayı sonunda paylaştığı tweet ile gazeteci Talat Atilla ve Rahmi Turan'ın 'Bir CHP'li Saray'a çıktı' iftirası ile başlayan yangına adeta körükle gitti: 'Saray'da sürekli Muharrem İnce konuşuluyor'

'Saray'a çıkan CHP'li' kavgasını yeniden başlatacak gibi görünen tweet, Atilla-Turan iddiasının değişik bir versiyonu. 'Bundan böyle habercilik yapacağız' diyerek Halk TV'nin başına geçirilen Sedat Bozkurt'un tweet'i şöyle:

'Alın size kulis haber: Muharrem İnce Saray'a gidip kimse ile konuşmamış olabilir, bu doğrudur. Ama Saray'da 24 Haziran seçimleri öncesinden itibaren sürekli Muharrem İnce'nin konuşulduğu iyi biliniyor. Niye veya nasıl kısmı sizin tahlil yeteneğinizle ilgilidir...'

Talat Atilla'nın haberini Uğur Dündar ve Rahmi Turan'a vermesi eleştirilmiş, bazı sol gazeteciler de 'Bir gazetecinin haberini diğer gazeteciye vermesi işin içinde başka şey olduğunu gösterir.' görüşünü savunmuşlardı. Sedat Bozkurt burada da aykırı düşüp şu paylaşımı yaptı:

'Son tartışmalarda değerlendirmek üzere bir gazetecilik bilgisi; gazeteci kendisine gelen haber değeri olan bilgi veya belgeyi, kendi kurumunda kullanılmaması halinde başka bir gazeteciye pas eder. Böylece, bunun yayınlanmasını isteyen haber kaynağı ile ilişkisi devam eder. Buradaki kriterimiz haberin yayınlanmasının kamu yararıdır. Haber kaynağının niyeti değildir.'

Bozkurt, 'Bir CHP'li Saray'a çıktı' haberinin konuşulduğu dönemde 23 Kasım'da paylaştığı bir başka mesaj da adeta yazdıklarının üzerine tüy dikti. Bozkurt gazetecilikte 'kulis haberi' diye bir haber türünün olduğunu, gazetecinin tanıklık yapmadığı, bir kaynağın aktardığı bilgileri yazabileceğini bildirdi."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

yeter be kardaş

Ağızlarına bu kadar sakız ettikleri bir leş görmedim; boş, leş..

Ali baba

CHP li dedinmi midem bulanır al öbürünü vur ötekine hepsi aynı 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23