• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'O partideki arkadaşlara sesleniyorum: Sizin yerinizde olsam siyaseti bırakırdım'

Yeniakit Publisher
2019-02-12 17:14:00 -
'O partideki arkadaşlara sesleniyorum: Sizin yerinizde olsam siyaseti bırakırdım'

Ankara'da muhtarlarla bir araya gelen Bakan Süleyman Soylu, gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP'nin eylem çağrılarına kimsenin kulak asmadığını belirterek, "Sürekli insanları sokağa çağırıyorlar, kimse gitmiyor. Kızgınlıkları da ondan zaten." dedi.

Soylu, Ankara'nın Kalecik ilçesinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Türkiye'nin dün dünyaya gelen bir ülke olmadığını ifade eden Bakan Soylu, Türkiye'nin arkasında 2 bin 200 yıllık devlet geleneği bulunduğunu söyledi.

Soylu, karşılarındakilerin ne yapmak istediğini anladıklarını ve tezgahı gördüklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bu seçimin belediye başkanlığı seçimi olmadığını, beka seçimi olduğunu söylediğimiz zaman zıplıyorlar. Hatta kimisi alay etmeye çalışıyor. Afedersiniz ama HDP'nin CHP ile aynı çizgiye geldiği seçime biz ne seçimi diyelim? HDP'nin İYİ Parti adayını desteklediği seçime biz ne seçimi diyelim? CHP'nin Saadet'e teşekkür ettiği, HDP'nin Saadet adayına destek açıklaması yaptığı seçime, Saadet'in HDP'den rahatsız olmadığı seçime biz ne seçimi diyelim? Beş benzemezin bir araya geldiği, FETÖ'nün ellerini ovuşturulduğu hiçbirisinin ağzından 'Bu HDP/PKK'nın sözcüsü olan partidir, onun siyasi koludur' demediği seçime biz ne seçimi diyelim. Askerimizi, polisimizi ve jandarmamızı şehit eden, 'Kürt kardeşlerimize en büyük zararı veren, PKK'nın avukatlığını yapan partidir, sizin desteğiniz de lazım değil, ittifakınız da lazım değil' diyemediği seçime biz ne seçimi diyelim?"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Sizin yerinizde olsam siyaseti bırakırdım"

HDP'li milletvekillerinin Meclis çatısı altında PKK'nın çukur eylemlerine müdahale eden kolluk güçlerine "işgal askeri" dediğini anımsatan Soylu, şöyle devam etti:

"Evlatlarımız için 'işgal askeri' diyen parti, dönecek 'biz şurada CHP adayını, burada Saadet adayını, öteki yerde İYİ Parti adayını destekliyoruz' diyecek, biz de bunu duymayacağız, görmeyeceğiz, bu seçime kuru kuru 'normal yerel seçimdir' diyeceğiz öyle mi? Bakın buradan, o partideki vatansever arkadaşlara sesleniyorum. Sizin yerinizde olsam ya bu desteği alenen reddederdim, ya da siyaseti bırakırdım, bu kadar açık ve nettir. Her ne olursa olsun, bırakın ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanını, ben bu ülkenin hiçbir evladını, PKK ile aynı terazide tartmazdım."

"Apo'nun İmralı'dan çıkması için yürüyecekler"

Bir süredir HDP'li bir milletvekilinin eylem yaptığına dikkati çeken Soylu, "Dün de onlara destek için güya yürüyeceklerdi, bizde laf ağızdan bir kere çıkar, yürütmedik. Şimdi de Hakkari'de yürüyeceklerdi yine yürütmüyoruz, Şırnak'ta yürüyeceklerdi yine yürütmüyoruz. Kim için yürüyecekler. 'Apo'nun İmralı'dan çıkması için yürüyecekler. Başımıza daha neler gelecek." diye konuştu.

Süleyman Soylu, HDP'nin eylem çağrılarına da kimsenin kulak asmadığına işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sürekli insanları sokağa çağırıyorlar, kimse gitmiyor. Kızgınlıkları da ondan zaten. Ben size başka bir şey söylemek istiyorum. Bir Ali Cengiz oyununu göstermek istiyorum. Eylem yapıyorlar değil mi? Sorarsanız ne eylemi diye 'Tecride karşı Apo'yu çıkarmak için eylem yapıyoruz' diyorlar. Büyük büyük laflar ediyorlar. Demokrasi falan derken dilleri ağızlarına büyük geliyor. Kime destek oluyorsun, kim için eylem yapıyorsun dediğinde lafı ağızında eziyorlar.

Ey şer ittifakının partileri, burayı iyi dinleyin. Sizin destek aldığınız, destek verdiğiniz HDP'nin milletvekili, bugün 'Apo' serbest bırakılsın, güya şartları kötüymüş de iyileşsin, daha rahat etsin diye açlık grevi yapıyor, sizin haberiniz var mı? 'Apo' için yürümek istediklerinden haberiniz var mı? O yürüyüşe izin vermediysek, herhalde bir bildiğimiz var. Çünkü siz daha HDP'yi tanımamışsınız."

"Siyasetçiliğinize yazıklar olsun"

HDP'nin "bombalı eylemde kullanılsın" diye belediye aracını örgüte gönderdiğini, yapılan bombalı eylemle insanların şehit olmasına sebep olduğunu vurgulayan Soylu, "Sizin HDP dediğiniz, Doğu ve Güneydoğu'daki belediyeleri yıllardır Kandil'in emrine veren, her belediyesinde Kandil'den atanan bir teröristin müfettiş gibi gezdiği, gelip giden gençlerin dağa yönlendirildiği, hayatlarının, gençliklerinin karartıldığı, anaların evlatlarını dizlerinin dibinden kaçıran partidir. Şer ittifakının partileri, bunların yöneticileri, eğer siz devletin resmi raporlarına inanmıyor da tanık ifadelerine inanmıyor da yıllardır yaşanan acılara inanmıyor da bunların süslü püslü laflarına inanıyorsanız size de yazıklar olsun, siyasetçiliğinize de yazıklar olsun." değerlendirmesinde bulundu.

"31 Mart Belediye Başkanlığı seçimiymiş öyle mi? Açık açık söylüyorum. Onların belediye başkanlıkları umurlarında bile değildir." diyen Bakan Soylu, konuşmasını şöyle tamamladı;

"HDP'nin PKK'nın belediyecilik anlamında ne bir hedefleri vardır ne bir bilgileri vardır ne de bir iddiaları vardır. Onların tek iddiası Recep Tayyip Erdoğan'a ve Cumhur İttifakı'na, Türkiye'nin yaşadığı değişime, gelişmeye, milletin öz güvenine, inancına sekte vurmaktır."

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23