Neo-Nazi terör örgütünü bütün çıplaklığı ile Alman toplumu ve dünyanın gözü önüne koyan bir karar beklediklerinin altını çizen Bozdağ, “Adaletli karar bekliyoruz. Bütün suç Alman geline yıkılıp dava kapatılmasın” dedi
HASAN ÖNAL / TBMM BÜROSU
Akit’in Almanya’daki NSU davası ile ilgili sorularını cevaplandıran Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Almanya’da başlayan NSU davasının Neo-Nazi Terör Örgütü’nün ortaya çıkartılması bakımından önemli olduğuna dikkat çekerek, davanın Alman bile olmayan Alman gelinin cezalandırılması ile kapatılmaması gerektiğinin altını çizdi. Neo-Nazi terör örgütünü bütün çıplaklığı ile Alman toplumu ve dünyanın gözü önüne koyan bir karar beklediklerinin altını çizen Bozdağ, Alman Hükümeti’nin de gerekli adımları atarak örgütün gerçek kapsamını ortaya çıkartabileceğini kaydetti. Bozdağ, mahkemenin adaletli karar vermemesi halinde Almanya başta olmak üzere Avrupa’da ırkçılığın güç kazanacağına vurgu yaptı.
ÖRGÜTÜN DEVLET İÇİNDEKİ
UZANTISI ÇIKARILMALI
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, bu olayın Almanya’nın Ergenekonu gibi değerlendirildiğini hatırlatarak, örgütün devlet içerisindeki uzantısının ortaya çıkarılması gerektiğinin altını çizdi.
ALMAN HÜKÜMETİ DE
GEREKLİ ADIMLARI ATMALI
Bozdağ, Merkel ile Maria Böhmer’in olumlu açıklamalar yaptıklarına dikkat çekerek, “Olumlu açıklamalarını 5 kişinin dışındaki faillerin ortaya çıkarılmasında fiili çalışmaya dönüşmesini bekliyoruz. Hükümet gerekli adımları atarak gerçek kapsamı ortaya çıkartabilir” diye konuştu.
ADALET YERİNİ BULMAZSA
IRKÇILIK GÜÇLENİR
Mahkeme kararını önemine işaret eden Bozdağ, “Çünkü Almanya olmak üzere Batı’da yükselen ırkçılığa, ayrımcılığa ve ötekileştirmeye karşı adaletin verdiği ciddi bir mesaj olarak ortaya çıkacaktır. Mahkeme, adaletin gereğini yerine getirmezse ırkçılar, ayrımcılar Neo-Nazi teröristleri mahkemenin kararından güç bularak başka cinayetleri ve daha başka ölümleri işleme konusunda kendileri için büyük bir cesaret bulacaktır” diye konuştu.
DENİZLİ DE SÜRECİ DEĞERLENDİRDİ
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Esasında çözüm süreci, büyük Türkiye’yi oluşturma sürecidir. Türkiye’yi daha güçlü hale getirme, insanlarımızın huzurunu refahını, saadetini daha güçlü noktaya taşıma sürecidir. Akil insanların hepsi, sürece destek oranının yüzde 70’ler ve daha üstü bir oranda olduğuna ilişkin gözlemlerini ifade ediyorlar. Terör örgütü mensuplarının, teröristlerin Türkiye topraklarını terk ediyor olması, Türkiye topraklarının dışına çıkması oldukça olumlu bir adımdır. Terör örgütünün silahları susturmak noktasına gelmiş olması ve Türkiye’de sürecin başladığı günden bu yana yaklaşık 4 aydır bir asker veya polisimizden veya kamu görevlilerimizden terör saldırıları nedeniyle herhangi şehidimizin olmaması gayet olumlu bir neticedir” dedi.
CHP’nin süreçteki tavrını da eleştiren Bozdağ, “Türkiye için hayati meselelerde bir partinin böyle kararsız Kazım rolünde olmasını işin doğrusu pek doğru görmüyorum. İktidar net, muhalefet de net olmalı” diye konuştu.
Daha sonra Denizli Belediyesi’ni ziyaret eden Bozdağ, Büyükşehir Yasası ile ilgili tepkilere cevap verirken, “Biz hastaneleri birleştirirken bile CHP, Meclis’te ‘laiklik elden gidiyor’ propagandası yaptı” dedi.
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Başbakan Yardımcısı Bozdağ’a ziyaretin anısına el yapımı cam işlemesi “Çeşm-i bülbül” hediye etti.
Ziyarette, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak da hazır bulundu.