• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Nijerya'da yolsuzlukla mücadelenin başındaki isim gözaltına alındı

Yeniakit Publisher
2020-07-07 00:25:07 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Nijerya'da yolsuzlukla mücadelenin başındaki isim gözaltına alındı

ABUJA (AA) - Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'da Ekonomik ve Mali Suçlar Komisyonu (EFCC) Başkan Vekili İbrahim Magu gözaltına alındı.

Yerel medyada yer alan haberlere göre, aynı zamanda polis memuru olan Magu, "devlet güvenliğine zarar veren eylem" yapmakla suçlanıyor.

Magu'nun, emekli amiral olan ve gizli servis tarafından yakın zamanda gözaltına alınan iş insanı Ömer Muhammed'in kirasını ödediği bir evde ikamet ettiği ileri sürüldü.

Başkent Abuja'daki evinde Devlet Güvenlik Teşkilatı (DSS) tarafından gözaltına alınan Magu'nun sorguda olduğu aktarıldı.

Nijerya'da petrol ve doğal gaz gibi yer altı zenginliklerinden büyük gelirler elde edilmesine rağmen gelir dağılımındaki adaletsizlik ve yolsuzluk gibi faktörler ülkedeki sorunların temel nedenleri arasında gösteriliyor.

EFCC, artan yolsuzlukla mücadele edilmesi amacıyla 2003 yılında kurulmuştu.

Devlet Başkanı Muhammed Buhari, 2015 yılında iktidara geldiğinde yolsuzluğa karşı savaş ilan etmiş ve Magu'yu aynı yıl EFCC başkan vekili görevine atamıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23