• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Niğde’de Aşçılık Bölümü Uygulama mutfağı açıldı

Yeniakit Publisher
2020-02-18 16:40:47 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Niğde’de Aşçılık Bölümü Uygulama mutfağı açıldı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü uygulama mutfağı düzenlenen törenle açıldı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü uygulama mutfağı düzenlenen törenle açıldı.

Açılışta konuşan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde’nin Gastronomi alanında da ön plana çıkmayı hak ettiğini söyledi.

Niğde’nin bir çok medeniyete ev sahipliği yaptığını ve 10 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğunu anlatan Vali Şimşek şunları kaydetti:

“Niğde’nin her köşesinde bu medeniyetlere ait izleri görmek mümkündür. Bu medeniyetlere ait eserlerin yanında o medeniyetlere ait diğer zenginlikler de Niğde’nin mutfağında yansımıştır.

Bu bağlamda Niğde Gastronomi alanında da ön plana çıkmayı hak ediyor. Önümüzdeki aylar da ‘Marka kent’ şehir projesi kapsamında Niğde’de Gastronomi festivali düzenlemeyi düşünüyoruz.” Şeklinde konuştu.

Açılış sonrası konuklara, uygulama mutfağında öğrenciler tarafından hazırlanan patatesli lokum, cezerye ve yemek ikramı yapıldı.

Açılış programına, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hamdi Doğan İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum ve iş dünyası temsilcilerinin yanı sıra davetliler katıldı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23