• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Nevşehir TOKİ başvurusu nasıl yapılır? Hangi ilçeye kaç konut yapılacak? TOKİ Nevşehir başvuru şartları

Yeniakit Publisher
2019-12-28 16:42:00 -
Nevşehir TOKİ başvurusu nasıl yapılır? Hangi ilçeye kaç konut yapılacak? TOKİ Nevşehir başvuru şartları

TOKİ sosyal konut başvurularına olan ilgi her geçen gün artarak devam ediyor. Nevşehir'de yaşayan vatandaşlarımız da başvuru şartlarının detaylarını ve nasıl başvuru yapılacağını araştırıyor. Peki, Nevşehir TOKİ başvurusu nasıl yapılır? Nevşehir TOKİ konutları başvuru şartları nelerdir? Hangi ilçeye kaç konut yapılacak? Nevşehir TOKİ başvurusu ile ilgili detaylar haberimizde...

TOKİ sosyal konut başvurularına olan ilgi her geçen gün artarak devam ediyor. Nevşehir'de yaşayan vatandaşlarımız da başvuru şartlarının detaylarını ve nasıl başvuru yapılacağını araştırıyor. Peki, Nevşehir TOKİ başvurusu nasıl yapılır? Nevşehir TOKİ konutları başvuru şartları nelerdir? Hangi ilçeye kaç konut yapılacak? Nevşehir TOKİ başvurusu ile ilgili detaylar haberimizde...

Nevşehir TOKİ başvurusu nasıl yapılır?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) tarafından '100 Bin Sosyal Konut Projesi' kapsamında hayata geçirilecek konutlar için, T.C. Ziraat Bankası A.Ş.’nin proje ilinde bulunan yetkili Şubeleri aracılığı ile başvurular kabul edilecek. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Başvurular; 4 kategoride kabul edilecektir;

1. Kategori olan “Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri”

2. Kategori olan “En az %40 Engelli Vatandaşlarımız”

3.Kategori olan “Emekli Vatandaşlarımız”

4. Kategori olan “Diğer alıcı adayları”

Başvurusu toplanacak konutların ihalesi yapıldıktan sonra şerefiyeli satış fiyatları belirlenecek olup, başvuru sahipleri arasında  “Hak Sahibi Belirleme” kurası çekilecektir.

Satışa sunulan konutlar için kura çekilişi yapılması halinde kura yeri ve saati TOKİ'nin web sayfasında duyurulacaktır.

Satışa sunulan konut sayısından daha az başvuru olması durumunda, başvuruda bulunanlarca satın alınacak konutlar TOKİ’nin belirleyerek kullanıma açacağı bloklar arasından, noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecektir.

Konutların, adet, brüt m², net m² ve fiyat bilgileri ihale sonrası kesinlik kazanacaktır.

 

TOKİ 100 bin sosyal konut kura çekilişi ne zaman?

TOKİ başvurularını gerçekleştiren vatandaşlar için kura çekiliş tarihi, son başvuru günü olan 15 Ocak tarihinin ardından duyurulacak.

TOKİ konut başvuru bedeli kaç para?

TOKİ konut başvuru bedeli;

2+1 daireler için 500 TL,

3+1 daireler için 1000 TL'dir.

TOKİ e-Devlet başvurusu için TIKLAYINIZ.

TOKİ Nevşehir evleri hangi ilçede kaç tane yapılacak?

Nevşehir ili Kozaklı 2. etap 150 konut

Nevşehir ili Acıgöl ilçesine 124 konut

Nevşehir ili Derinkuyu ilçesine 126 konut

 

TOKİ evleri ödeme planı nasıl olacak?

Konutların fiyatının yüzde 10'u peşin olacakken, kalan tutarın tamamı aylık % 0.49 oran ve 240 ay vade ile ödenecektir.

2+1 daire ödeme planı

75 metrekare ve 140 bin lira fiyatlı 2+1 daire için yüzde 10'a denk gelen 14 bin TL peşinat veren vatandaş, 0.49 faiz oranı ve 240 ay vadeyle aylık 894 lira taksitle ev sahibi olacak.

3+1 daire ödeme planı

100 metrekare ve 160 bin lira fiyatlı 3+1 daire için yüzde 10'a denk gelen 16 bin lirayı peşinat veren vatandaş, 0.49 faiz oranı ve 240 ay vadeyle aylık 1022 lira taksitle evini alacak.

TOKİ sosyal konut başvuru şartları nelerdir?

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

1. T.C. vatandaşı olması,

2. Proje il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya Proje il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması,

3. Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır. (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç).

4. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 5.500 TL olması gerekmektedir. (İstanbul İli için 6.000 TL (Başvuru sahibinin ve eşinin gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin toplamı.) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç)

5. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.

6. Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 25 yaşını tamamlamaları gerekmektedir.

7. Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimlerinde; Konutlar %10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde satılacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alınan “HAK SAHİPLİĞİ BELGESİ”  ile Projenin bulunduğu İl sınırları içerisinde son 3 yıldır oturuyor olduklarına dair adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları belge veya İl nüfusuna kayıtlı olduklarına ait belgeler istenecektir.

8. Vefat eden emeklinin emekli olmayan eşi de başvuru yapabilir. ( Vefat eden emeklinin aylık maaşını alan dul kızları hariç)

TOKİ ev fiyatları ne kadar olacak?

TOKİ'nin inşa edeceği 2+1 sosyal konutlar 140 ila 180 bin lira fiyat aralığında, 3+1 konutlar ise 160 ila 210 bin lira fiyat aralığında satışa sunulacak.

TOKİ sosyal konut başvurusu hangi bankaya yapılacak?

Başvuruların kabul edileceği yer: T. C. Ziraat Bankası A.Ş.’nin Proje ilindeki yetkili şubeleri 

Başvuru sahipleri;

Nüfus Cüzdanı ile birlikte;

Ayrıca,

Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alacakları “Belgeyi”

Engelli vatandaşlarımız, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 40 engelli olduğuna dair) “Belgeyi”

Emekli Vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan emekli kimlik belgesi veya emekli olduğunu gösteren “Belgeyi”

Başvuru Formu,

Kategorisine göre yetkili banka şubelerinden 2 nüsha olarak temin edilecektir,

Banka tarafından numaralandırılarak teslim alınacak ve 1 nüsha da başvuru sahibine geri verilecektir.

Başvuru işlemleri sırasında;

2+1 konutlar için; 500-TL (beşyüztürklirası) başvuru bedeli alınacaktır.

3+1 konutlar için; 1.000-TL (bintürklirası) başvuru bedeli alınacaktır.

(Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç)

E-devlet ile TOKİ sosyal konut başvurusu nasıl yapılır?

Başvuru sahibi;

• E-devlet üzerinde, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı hizmetleri arasında yer alan "Konut İşyeri Başvuru" hizmeti ile başvuru yapabilmektedir.

• Başvuru ekranında, bilgilendirme ve ilan metninde başvuru şartları ile ilgili bilgilendirme yer almaktadır.

• E-Devlet üzerinden yapılan başvurunun tamamlanması için ilgili banka tarafından SMS ile tarafınıza iletilen hesap numarasına Başvuru Bedeli'nin yatrılması gerekmektedir.

• Başvuru durumunuzu E-Devlet Başvuru Listesi ekranından takip edebilirsiniz.

• Internet Bankacılığı üzerinden gerçekleştirilecek başvuru bedeli ödemelerinde sahte SMS bilgilendirmesine karşı dikkatli olunması ve hesabın adınıza başvuru işlemi için açılmış hesap olduğundan emin olunması önemle duyurulur...

TOKİ'den ev nasıl alınır? İşte detaylar...

1-TOKİ'nin hangi ilde konut satışı olduğu nasıl öğrenilir?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın web sayfasındaki "Talep ve Satış" bölümünden, tüm illerdeki konut satışları hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

2-İstenilen her şehirde konut alımı için başvuru yapılabilir mi?

Kuralı satışlarda ve/veya alt gelir projelerinde, ikamet ya da nüfusa kayıtlı olma şartı aranıyor. Açık satışlarda ise, genel olarak ikamet ya da nüfusa kayıtlı olma şartı aranmamakta olup, projelerin durumlarına göre bu şartlar bazen uygulanabiliyor. İlgili projelerin satış duyurularında bu bilgiler detaylı olarak yer alıyor.

3-Aynı evde ikamet eden herkes konut satışı için başvuru yapabilir mi?

Kuralı satışlarda ve/veya alt gelir projelerinde, hane halkı adına sadece bir başvuru yapılabilir. Açık satışlarda ise, genel olarak bu şart aranmamakta olup, projelerin durumlarına göre bazen uygulanabilir. İlgili projelerin satış duyurularında bu bilgiler detaylı olarak yer alıyor.

4-Tüm dul ve yetim vatandaşlar için konut satışlarında ayrıcalık tanınıyor mu?

Konut satışlarımızda sadece şehitlerimizin dul ve yetimleri için ayrıcalık tanınıyor. Bunun dışında, diğer dul ve yetim vatandaşlar için herhangi bir ayrıcalık tanınmıyor.

5-Satış öncesi ön kayıt imkanı var mı?

Satış öncesi ön kayıt yapılmıyor.

6-Engelli vatandaşlar için konut satışlarında ayrıcalık tanınıyor mu?

18 yaşını tamamlamış olup yüzde 40 ve üzeri engelli raporu bulunan engelli vatandaşlara, satışa sunulan konut sayısının yüzde 5'i kadar kontenjan ayrılır ve hak sahipleri kura ile belirlenir. Kura sonucu hak sahibi olamayan başvuru sahipleri, diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile tekrar kuraya tabi tutulma hakkına sahip olur.

7-Üzerinde taşınmaz kaydı olanlar TOKİ'den ev alabilirler mi?

Kuralı satışlarda ve/veya alt gelir projelerinde, başvuru sahibinin kendisine, eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulün olmaması gerekmekte. (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç). Açık satışlarda ise, genel olarak bu şart aranmamakta olup, projelerin durumlarına göre bazen uygulanabilir. İlgili projelerin satış duyurularında bu bilgiler detaylı olarak yer alıyor.

8-Satışa sunulan konutlara başvurular nereye ve ne zaman yapılabilir?

TOKİ'nin tüm satışlarında başvurular ilgili bankaya, satış duyurularında ilan edilen süreler içerisinde yapılabilir.

9-Satın alınan konutlar üçüncü şahıslara devredilebilir mi?

Alt gelir grubu projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçlarını bitirip malik olunana kadar devredemez. Borcu devam ederken konutunu devreden hak sahiplerinin sözleşmeleri de feshedilir. Açık satışlarda ise, genel olarak bu şart aranmamakta olup, projelerin durumlarına göre bazen uygulanabilir. İlgili projelerin satış duyurularında bu bilgiler detaylı olarak yer alıyor.

10-Alt gelir projelerinden satın alınan konutlar kiraya verilebilir mi?

Alt gelir grubu projelerinde sözleşme imzalanan konutlarda borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranmakta olup, alıcının kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilir.

11-Standart konut projelerinden satın alınan konutlar kiraya verilebilir mi?

Standart tip konut sahipleri konutlarını kiraya verebilir. İstisnai durumları olan 3 oda 1 salon konutlarda ise kiraya verilebilmesi hususu TOKİ inisiyatifindedir.

12-Arsa karşılığı gelir paylaşımlı projelerden konut satın almak isteyenler parayı yatıracakları teminat hesaplarını nereden öğrenebilir?

Teminat hesapları, TOKİ web sitesindeki "Satışta Olan Projeler" bölümünde ilan edilen arsa karşılığı gelir paylaşımlı projelerin içeriğindeki satış duyurularında yer alıyor.

13-Talep örgütlenmesi nedir?

TOKİ, nüfusu 40 binin altında olan yerleşim birimlerine yönelik projelerde talebin düşük olabileceğini göz önüne alarak, yapılacak toplu konut yatırımlarının atıl duruma düşmemesi amacıyla talep örgütlenmesi koşulu arar. Bu yöntemde, konut ihtiyacı belediyece gerçekleştirilen anket yöntemiyle belirlenir. Böylelikle TOKİ, hem özel sektörün faaliyet göstermediği bu bölgelerde vatandaşların konut ihtiyacını karşılamayı hem de "ihtiyaç kadar" konut üretmek yoluyla yatırımlarından azami verim almayı hedefler.

14-Talep örgütlenmesini kim organize ediyor?

Talep örgütlenmesi belediyeler tarafından organize ediliyor. TOKİ, nüfus yoğunluğunun düşük olduğu bu bölgelerde, konut uygulaması yapılacak arsa ve müşteri temini belediyenin sorumluluğunda olmak kaydıyla toplu konut projeleri yapmaktadır.

15-Talep örgütlenmesinde TOKİ'ye başvuruyu belediyeler mi yapıyor?

Evet. Bu sistemde, kent merkezi veya merkeze yakın gelişme aksı üzerinde yer alan, genel altyapısı tamamlanmış belediye mülkiyetindeki arsa, konut inşaatı yapılmak üzere TOKİ'ye öneriliyor. Projenin TOKİ tarafından uygun görülmesi durumunda, önerilen arsanın mülkiyeti belediye tarafından TOKİ'ye devrediliyor. Belediye mülkiyetinde projeye uygun arsa yoksa yine belediye tarafından tespit edilen hazine arsası önerilebiliyor. Bu önerilerin TOKİ tarafından değerlendirilebilmesi için belediyenin başvuruyu gerekli teknik belgelerle birlikte yapması gerekiyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23