• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Netflix'e “Rus yanlısı propaganda yapıyor” tepkisi

Yeniakit Publisher
2020-02-04 13:40:00 - 2020-02-04 13:45:38
Netflix'e "Rus yanlısı propaganda yapıyor" tepkisi

Türkiye’de eşcinselliği özendirmekle suçlanan Netflix’in yeni dizisi “Troçki” Ukrayna’da sert tartışmalara neden oldu.

 Yunus Bayar    yeniakit.com.tr 

1997 yılında ABD’nin Kaliforniya şehrinde Reed Hastings ve Marc Randolph tarafından kurulan Netflix dünya çapında 190 milyondan fazla aboneye sahip. Dizilerinin ise milyarlarca insan tarafından izlendiği belirtiliyor. Değeri 140 milyar dolar olan Netflix medya devlerine de büyük bir fark atıyor.

Amerikan kuruluşu Netflix, dizilerdeki müstehcenlik ve eşcinselliği özendirmesiyle Türkiye’de ve dünyada çok sert tepkiler alıyor. Eşcinselliği çok normal, doğal bir şey gibi gösteren medya devinin faaliyetleri dikkat çekiyor.

Netflix’in ; Grace and Frankie, Orange Is The New Black, Stranger Things, Black Mirror, El Chapo, Narcos, Sabrina, Skins, Doctor Who, House of Cards gibi dizilerinde yer alan eşcinsel içerikler tepki çekiyor.

Ukrayna’dan Netflix’e Rus tepkisi

İyi bir propaganda malzemesi olabilen diziler bu sefer Ukrayna’da tartışmaya açıldı. Ukrayna milletvekili Nikita Poturaev, Netflix’i Rus yanlısı propaganda yapmakla suçladı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Netflix’in yeni dizisi “Troçki”nin en çok izlenenler arasında olmasından rahatsız olan Poturaev, “Kimse farkında değil galiba, Rus dizisi“ Troçki ”şimdi zirvede yer alıyor. komünizmin saf propagandası! Ukrayna’da kimse Rusça konuşmak istemiyor.” Diyerek sert tepki gösterdi. Poturaev, gerekirse sert önlemlerin alınması gerektiğini açıkladı. Ukrayna Parlamentosunda birçok vekil “Troçki” dizisine tepki gösteriyor.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ERSİN

NE SAPIK KANALLAR VAR

net filix net siyonist

oyun kurucuların, güncel oyun sahnesi netflix.global medyayı kullanarak, halkları manuple etme ve halklar aracılığı ile devletleri terbiye etme projesi...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23