• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Nereden nereye… Askerlerden camide tüyleri diken diken eden nöbet değişimi

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:

Ecdadımız Selçuklu Devleti’nin başkenti Konya’da yaptırdığı yüzyıllara meydan okuyan mimari harikası Alâeddin Camii’nde askerlerin Selçuklu askeri kıyafetleri ve ellerinde kılıçla tuttukları saygı nöbeti ve nöbet değişimi görenleri gururlandırıyor.

Görenlerin tüylerini diken diken eden saygı nöbeti değişimini paylaşan Gazeteci Yazar Emin Pazarcı, “Bir dernek ya da sivil toplum kuruluşu yapmıyor bunu. Konya İl Jandarma Komutanlığı gerçekleştiriyor... Alâeddin Camiinde sancak nöbet değişimi yapılıyor. İşte tarih ve kültüre sahip çıkmak budur. 20 yıl önce yapılsaydı yer yerinden oynardı!” diye yazdı.

Câmi, en eski Selçuklu eserlerinden olup, Alâaddin Tepesi üzerinde inşa edilmiştir. Selçuklu Sultanı I.Rükneddin Mesud (1116-1156) zamanında yapımına başlanmış ve I. Alâaddin Keykubad zamanında tamamlanmıştır (1221). Câmi, en eski Selçuklu eserlerinden olup, Alâeddin Tepesi üzerinde inşa edilmiştir. Alâeddin Camii, şehrin ulucamii olarak, Konya’nın merkezini teşkil eden ve Alâeddin tepesi denilen höyüğün üstünde, Selçuklu sarayının yakınında inşa edilmiştir. Caminin kuzey cephesindeki kapı üstlerinde, mühr-i Süleyman biçiminde veya üç dilimli müzeyyen çerçeveler içine yerleştirilmiş pek çok kitâbe bu önemli Selçuklu mimari eserinin tarihini aydınlatmaktadır. Kuzeye açılan kapının üstünde sekiz uçlu yıldız biçiminde bir çerçevenin içindeki dört satırlık tarihsiz Arapça kitâbede yapının Sultan Alâeddin Keykubad tarafından bitirildiği ifade edilmektedir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

almanci

camiyi doldurun namazlarda tirene gerek yok...sekilcilig birakin

Tandır

Selçuklu kıyafetinde cami nöbeti !?!? 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23