• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Napoliler kupa sevincinden sosyal mesafeyi unuttu

Yeniakit Publisher
2020-06-18 17:54:56 -
Napoliler kupa sevincinden sosyal mesafeyi unuttu

Napoli'nin İtalya Kupası'nı kazanması kentte büyük coşkuyla karşılanırken, Kovid-19'a yönelik sosyal mesafe şartına uyulmaması eleştiri konusu oldu

ROMA (AA) - Futbolda, İtalya Kupası'nı kazanan Napoli'de taraftarların coşkulu ve sosyal mesafeye uygun olmayan kutlamaları ülkede tartışmalara yol açtı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bir ay kadar gecikmeli oynanan İtalya Kupası finalinde, Juventus'u normal süresi 0-0 biten maçta penaltı atışlarında 4-2 mağlup eden Napoli'de, 6 yıl sonra gelen kupa zaferi coşkuyla kutlandı.

Kovid-19 salgınına ilişkin önlemleri yeni yeni gevşeten ve halen sosyal mesafe kurallarının zorunlu olduğu ülkede, dün Napolillerin toplu kupa sevinci eleştirildi.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktör Yardımcısı İtalyan doktor Ranieri Guerra, RAI 3 kanalında katıldığı programda Napoli'de dün gece çıkan görüntüleri ciddiyetten uzak olarak yorumlarken, "Bu dönemde bunların oluşmasına izin veremeyiz. Neyse ki, bu durum belediye başkanı ve valinin sıkı önlemleri uyguladığı, virüsün yayılmasının diğer yerlere göre daha az olduğu Napoli'de vuku buldu." ifadelerini kullandı.

Salgının başladığı dönemdeki Milano'da oynanan Atalanta ile Valencia arasındaki Şampiyonlar Ligi maçını anımsatan Guerra, bu tür toplu sevinç görüntüleri görmenin acı verdiğini, bunun için Atalanta-Valencia maçının virüsün yayılmasına nasıl yol açtığını düşünmenin yeterli olacağını söyledi.

ÖNE ÇIKAN VİDEO

Sosyal medyada da Napoli taraftarlarının toplu halde sevinç görüntüleri, sosyal mesafe şartlarına uyulmaması açısından yoğun şekilde eleştirildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23