Naci Görür Doğu Anadolu sıkışıyor diyerek tüm Türkiye'yi uyardı! Büyük bir deprem olacak! Açık açık uyarısı
Elazığ’da yaşayan vatandaşlar 2020 yılından bugüne büyük küçük çeşitli depremlerle sarsıldı. Naci görür deprem ile ilgili olarak konuştu. Her gün ve her gece deprem korkusu yaşayan Elazığlılar için yaptığı açıklamada Büyük bir deprem olabilir diyerek açık açık uyardı.
Deprem kuşağında olan ülkemiz ve iki büyük fayın kesişim noktasında bulunan Elazığ için deprem hayatın acımasız bir gerçeği olarak açığa çıkıyor. Deprem bilimciler hep aynı noktayı işaret ediyor. Peki beklenen deprem yaklaştı mı? Elazığ bu depremden ne kadar etkilenecek?
Erzurum, Malatya ve Bingöl’de Şubat ayı içerisinde peş peşe depremler meydana gelmiş deprem bilimciler Doğu Anadolu’da depremlerin sıklaştığını ve büyük bir deprem riskinin olduğunu defaatle vurgulamıştı.
Doğu Anadolu sıkışıyor
Erzurum’da 21 Şubat’ta meydana gelen depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür herkesin merakla beklediği paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı;
"Hınıs-Mollakulaç/Erzurum’da 4.3 deprem oldu. MTA haritasında fay yeri belirgin değil fakat Varto-Karaağıl arasında uzanan D-B uzanımlı fay zonunun kuzeyinde, Hınıs’ın hemen güneyinde. Doğu Anadolu sıkışıyor. Son depremler daha da sıkıştırdı. Benzer depremler beklenebilir."
Büyük deprem beklediğimiz yer
Bingöl’de 16 Şubat’ta 4.9 büyüklüğünde meydana gelen deprem hem Bingöl hem de Elazığlıları korkutmuştu. Prof. Dr. Görür Bingöl’de meydana gelen depreme ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı;
“Dinarbey-Yedisu/Bingöl’de 4,9 deprem oldu. Büyük deprem beklediğimiz yer. Deprem KAF üzerinde. Hem KAF hem de NAF tarafında yüklenen bir bölge. Deprem dirençli kentler çalışmaları hızlanmalıdır. Sevgiyle.”
Dün akşam saatlerinde Bingöl’de meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki depremin ardından Elazığlıların deprem korkusu yeniden tetiklendi. Bingöl’de beklenen büyük deprem meydana gelirse Elazığ bu depremden nasıl etkilenecek? Bu soru akılları kurcalarken Elazığlıların merak ettiği soru yanıt buldu.
Deprem nerede olacak?
Deprem nerede olacak sorusuna Prof. Dr. Naci Görür şu cevabı verdi;
Bingöl-Karlıova- Erzincan arası en az 7,4 olabilir. Çünkü depremin ürettim periyodu durmuş. Eli kulağında. İkincisi Bingöl-Göynük arasında olma ihtimali fazla. O da 7’lik bir deprem. En son 1866 civarında olmuş. Bingöl-Göynük fayı, güneybatıya doğru devam ederse, Palu ve Elazığ’a gelir. Malatya’ya doğru geçer gider.
Elazığ’da o bölge etkilenecek
Bingöl depremi Elazığ’da hangi ilçeleri daha çok etkileyecek sorusuna ise Prof. Dr. Görür şu cevabı verdi;
Karlıova-Bingöl-Göynük. Karakoçan ve oradan da Elazığ ve Elazığ’dan Malatya’ya oradan Hatay’a gidiyor. Şimdi beklediğimiz diğer deprem korktuğumuz yer, Karlıova ile Bingöl-Göynük arasıdır. Tam çatalda. 20 Şubat depremleri oraya enerji transfer etmiş olabilir. Deprem nerede olacak diyorsunuz” ifadelerini kullandı.