• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mustafa Yeneroğlu, Abdullah Gül ve Osman Kavala'yı böyle savundu!

Yeniakit Publisher
2020-02-20 18:55:00 -
Mustafa Yeneroğlu, Abdullah Gül ve Osman Kavala'yı böyle savundu!

AK Parti’den milletvekili olduğu halde sol kesimlere ‘şirin’ gözükme çabasında olan İstanbul Bağımsız Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, skandal açıklamalarıyla tepki çeken Abdullah Gül ile Gezi Kalkışması'nın finansörü Osman Kavala'yı savundu.

İstanbul Bağımsız Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Gezi Kalkışması ve S-400 hava savunma sistmelerine ilişkin skandal sözlerini savundu. Bununla da yetinmeyen Yeneroğlu, Gezi'nin finansörü Osman Kavala'ya sahip çıktı.

“Gurur duyduğuna dair ifadesi yok

Yeneroğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Abdullah Gül’ün Gezi konusunda açıklamalarının hatırlatılması üzerine, “Orada öyle bir ifadesi yok. Orada Sayın Gül’ün belirttiği konu ülkemizin demokrasisi o dönem itibarıyla o kadar ileri bir noktaya geldi ki bu insanlar artık sonuç itibarıyla daha fazla demokrasi daha fazla çevre bilinci noktasında eylem yapabiliyorlar. Ben bununla gurur duyuyorum şeklinde ifade etmiştir yani ülkemizin geldiği demokrasi seviyesiyle gurur duyduğunu belirtmiştir yoksa Gezi’deki vandalizmle gurur duyduğuna dair son günlerde sosyal medyada ifade edildiği gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir” dedi.

Peki Abdullah Gül ne demişti?

Abdullah Gül’ün, geçtiğimiz günlerde Karar gazetesine verdiği röportajda ise, “Nerede sessiz kaldım. Mesela en büyük olaylar Gezi olaylarıydı değil mi? Bana o zaman ilk sorulan soruya verdiğim cevap şuydu: ‘Bununla büyük bir gurur duyuyorum’ dedim. Şaşırdı herkes. Çünkü ‘Türkiye’nin problemlerinin mahiyetini değiştirmişiz. Eskiden insanlar insan hakları için sokağa çıkardı. Faili meçhuller dursun diye çıkardı. Yolsuzluk dursun diye sokağa çıkardı. Şimdi insanlar ağacı kestirmem diye sokağa çıkmış, çevre duyarlılığı için sokağa çıkmış. Türkiye’nin problemlerini İngiltere’nin, ABD’nin problemleri haline çevirmişiz’ dedim” ifadelerini kullanmıştı.

Osman Kavala'ya sahip çıktı

Ağaç bahanesiyle seçimle başa gelen meşru hükümete darbe girişimi olan Gezi Kalkışması'nın finansörü Osman Kavala’ya ilişkin soruya da Yeneroğlu, şu cevabı verdi:

Ben süreci davayı başından beri takip eden birisi olarak o zaman da duruşumu ortaya koymuştum, iddianamenin boş olduğunu, saçma sapan yakıştırmalarla varsayımlarla bir suçlamanın söz konusu olduğunu, burada bir günah keçisi seçildiğini, sayın Kavala’nın da takip ettiğim dosyalar itibarıyla da bu konuda kesinlikle iddianamenin boş olduğunu belirtmiştim.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Nizami alem

Hadi koçum hadiii... sahibin gibi sünepeliğin yüzüne vurmuş, usandık sizin gri hallerinizden ...

Ayhan-58

Bunu almanyadaki Turkler hiç sevmez
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23