Suriyede ki en büyük muhalif savaşcı gruplardan biri olan Ahraru Şam, Türkiye ile DAEŞ'e Karşı Ortak Operasyon Caiz'dır Fetvası yayınlandı.
YENİAKİT.COM.TR - Fırat kalkanı operasyonu 28. gününde devam ederken, bölgeye 30 kişilik ABD özel birliğinin girmesi ile birlikte Operasyon birleşiği içinde bulunan 4 grup operasyondan çekildiğini açıklamıştı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da ABD özel birliklerinin Türk birlikler tarafından bölgeden çıkarıldığını açıklamış, Muhaliflerin hassasiyetlerini doğru bulmuştu.
Suriye devriminin omurgasını oluşturan Ahrar-u Şam direniş örgütü bir bildiri yayınlayarak, Türk ordusu ile birlikte Terör örgütü DAEŞ'e karşı savaşmanın caiz olduğunu açıkladı.
Bildiri Ahrar-u Şam'ın komuta kademesinden geldi. Bildiriden sonra dengelerin yeniden değişeceği gündeme geldi.
Kaynak: www.yeniakit.com.tr
