• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Muhalefet bu yazıya çok kızacak! Soner Yalçın'dan 'Z kuşağı' tanımlaması

Yeniakit Publisher
2021-09-17 16:16:00 -
Muhalefet bu yazıya çok kızacak! Soner Yalçın'dan 'Z kuşağı' tanımlaması

Sözcü yazarı Soner Yalçın, bugünkü köşesinde "Z kuşağı"nı tanımladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in diline doladığı "Z kuşağı" tabirini eleştiren Yalçın, "Geçiniz bunları! Z kuşağı aldatmacası" başlığını kullandı.

 Yeniakit.com.tr 

Sözcü yazarı Soner Yalçın, muhalefeti çıldırtacak bir yazı kaleme aldı. "Geçiniz bunları! Z kuşağı aldatmacası" başlığını kullanan Yalçın, "Nereden çıktı bu Z kuşağı?" diye sorarak, ABD'yi ve kapitalist sistemi işaret etti.

"ABD'de İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra (1946'dan 1964'e kadar) doğan bebeklere "Baby boomers/ boomer" kuşağı adı verildi. Doğum artışını belirtmek için kullanıldı. "Boomer kuşağı" ismini Amerikan basını koydu: New York Post ve Daily Press. 'Z kuşağı' adını da Amerikan USA Today verdi. Esas Washington Post, Newsweek, Time gibi yayınlar aracılığıyla dünyaya yayıldı."

"Yani: Z kuşağı (ve X-Y) adlandırması ve araştırmaları sandığınız gibi sosyal bilimler literatürüne ait değil. Bu tanımlamanın bütün çabası-amacı şirketlerin kârlılığını yükseltmek için insanları daha sistematik olarak sömürge yollarını araştıran sektörlere ait. Reklamcılık gibi. Yeni tüketim algısı için yeni gençlik modeli/kuşağı yaratmak istiyorlar, hepsi bu."

Zafer Küçükşabanoğlu'nu eleştiren Yalçın, "Köşe yazarı diyor ki, 'Z kuşağını anlamayan seçimde kaybedecek! Merak ediyorum; neymiş köşe yazarının Z kuşağından anladığı?' dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

'Kapitalist zırvalık bunlar'

Soner Yalçın yazısını şöyle tamamladı:

"Koca bir banka 'Z Kuşağı İle Etkili İletişim: Anlam ve Empati' diye toplantı yaptı! Z kuşağına dâhil olan bireylerin ortak özellikleri incelendiğinde; gelecek planları, hayat tarzları ve yaşam beklentileri gibi konularda kendilerinden önceki jenerasyonlarla aynı fikirde olmadıklarını görmek mümkün. Geçiniz lütfen. 'Sınıfsal' değil 'grupçu' bakmayı dayatan kapitalist zırvalık bunlar."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Zet Uşağı...

KK bebelere oyun konsolu dağıtacaktı. Hacı Meral hanım da artık lokum , hacı bekir efendi şekeri , akide şekeri gibi tatlı yiyecekleri dağıtır.  

EFE

TEBRİKLER, İŞBİRLİKÇİ SAHTEKAR DEVRİMCİ DEĞİL TAM TÜRK DEVRİMCİSİ GİBİ BİR AÇIKLAMA. HAYIRDIR İNŞALLAH.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23