Malazgirt Zaferi’nin 942. yıl dönümü kutlanıyor
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Türkiye’nin dört bir yanından getirttiği Alparslan adında 1071 genç ve davetliler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, Sultan Alparslan ve şehitler anısına okutulan Kur’an-ı Kerim tilavetini dinledi.
İl Müftüsü Recep Uzun da dua okudu.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, ülke tarihi açısından Malazgirt’in çok büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi.
Yılmaz, “Kürt’ü, Türk’ü, Laz’ı, Çerkez’i ile bugün bir millet olabildiysek, bunu 1071’e borçluyuz. Tarihimiz çok derin ve çok büyüktür. Tarihimiz aynı zamanda geleceğe dönük olarak da çok güçlü bir tarihtir. Artık 21. yüzyılda kılıçlarla değil, kalem ve bilgisayarlarla mücadele edecek, atalarımıza layık olacak şekilde en yüksek makamlara geleceğiz” ifadelerini kullandı.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise birlik ve dirliği pekiştirmek için Türkiye’nin dört bir yanından buraya geldiklerini vurguladı.
Kılıç, “942 sene önce bu ovada Kürt ile Türk’ün ortak kaderi yazıldı. O nedenle diyoruz ki Malazgirt 1071, kaderimiz bir” dedi.