• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Misvaksız diş temizliği olur mu? Misvağın dişlere ve sağlığımıza hangi faydaları var?

Yeniakit Publisher
2019-05-13 11:55:00 - 2019-05-13 11:57:18
Misvaksız diş temizliği olur mu? Misvağın dişlere ve sağlığımıza hangi faydaları var?

Peygamber efendimizin büyük kıymet verdiği misvak ile diş temizliğinin faydaları nelerdir? Misvak nasıl kullanılır? Peygamberimiz misvakı ne zaman kullanırdı? İşte konunun ayrıntıları…

Peygamber efendimizin büyük kıymet verdiği misvak ile diş temizliğinin faydaları nelerdir? Misvak nasıl kullanılır? Peygamberimiz misvakı ne zaman kullanırdı? İşte konunun ayrıntıları…

‘’Ümmetime zorluk vermekten endişe etmeseydim mutlaka onu farz kılardım’’Peygamber Efendimizin (s.a.v) gündelik yaşantı içerisinde sergilediği davranışlar ve Müslüman kimselere yapılmasını tavsiye ettiği her şey ''Sünnet'' olarak nitelendirilir. Sözlü, fiili ve takriri olmak üzere 3'e ayrılan bu sünnetlerde, misvak kullanımıyla ilgili hadisler, hem sözlü hem de fiili sünnetler grubuna girer. Peygamber Efendimizin (s.a.v) ''Ümmetime zorluk vermekten endişe etmeseydim mutlaka onu farz kılardım.'' (Buhari, Muslim) olarak buyurduğu misvak, ağız ve diş sağlığı bakımından çok önemlidir. Bizler de Peygamber Efendimizin (s.a.v) sünnetine uyarak misvak kullanımını gündelik yaşantımız içerisinde alışkanlık haline getirmeli ve kullanmalıyız.

Misvak diş taşı oluşumunu engeller, diş lekelerini temizler

Erak ağacının(misvak ağacı) dalından kesilen misvağın insan vücuduna olan faydaları yapılan bilimsel araştırmalarla da kanıtlanmıştır. Araştırma sonuçlarından elde edilen verilere göre, misvağın içindeki kalsiyum oksalat, mineral tuz, kükürt, saponin, tanen ve silisyum gibi bazı maddeler ağızdaki zararlı bakterileri öldürmeye yardımcı olur. Misvak dalındaki lifler, dişin hem görünen kısımlarını hem de aralarını temizleme konusunda oldukça idealdir.

Peygamber Efendimizin (s.a.v) yalnızca yemekten sonra değil aynı zamanda abdest aldıktan sonra da kullanılmasını tavsiye ettiği misvak, içerisindeki yüksek klorür konsantrasyonu nedeniyle diş taşı oluşumunu önler ve yüzeydeki lekeleri derinlemesine temizler.

Ağız ve diş sağlığının yanı sıra mide problemlerine de bire bir çözüm olan misvak, uzun süre kaynatılıp suyu içildiğinde sindirim sistemi hastalıklarının çaresi oluyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Taze misvak-kuru misvak

Taze misvak: Ucunu yontarak direkt olarak dişe sürtülür. Liflerin açılması için azı dişlerle misvak ısırılabilir.

Kuru misvak: Kullanmadan 1 gün önce suda bekletilerek yumuşatılmalıdır.

Gereğinden fazla yumuşayan misvaklar kesilip yontma işlemiyle beraber tekrar açılmalıdır. Misvağı kullandıktan sonra çok iyi bir şekilde yıkanması gerekir. Temiz ve hava alan bir yerde muhafaza edilmelidir.

Peygamber efendimiz(s.a.v) misvakı ne zaman kullanırdı?

-Uyumadan önce,

-Gece namazını kılmaya kalktığında,

-Abdest almadan önce,

-Namaz için camiye gideceği zaman,

-Kuran-ı Kerim okuyacağı zaman misvak kullandığı bilinmektedir.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23