• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mısır'dan Türkiye açıklaması! "İstekliyiz"

Yeniakit Publisher
2021-09-09 09:56:00 -
Mısır'dan Türkiye açıklaması! "İstekliyiz"

Mısır Dışişleri Bakanı Sami Şükrü, Türkiye ile ilişkilerin düzelmesi konusunda istekli olduklarını söyledi.

Türkiye ile Mısır arasında ilk turu Kahire'de yapılan istikşafi istişarelerin ikinci turu Ankara'da gerçekleştirildi.

İki ülke ilişkilerinin masaya yatırıldığı görüşmelerde, Libya, Suriye, Irak, Filistin ve Doğu Akdeniz’deki gelişmeler de gündeme geldi.

Dışişleri Bakanlığı, "Taraflar, ele alınan konularda ilerleme sağlanmasına ve ilişkilerin normalleştirilmesini teminen ilave adımlar atılmasına ilişkin arzularını teyit etmiş, istişarelerin sürdürülmesinde mutabık kalmışlardır." açıklamasını yaptı.

Mısır Dışişleri Bakanı Sami Şükrü, Bloomberg'e verdiği mülakatta, Ankara-Kahire hattında sürdürülen temaslara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Şükrü, Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin yeniden normale döndürülmesi noktasında "gayretli" olduklarını söyledi.

"İkinci tur görüşmelerinin sonucunu değerlendirmeyi sürdürüyoruz." diyen Şükrü, şu şekilde konuştu:

"İki ülke arasındaki normal ilişkilerin yeniden tesis edilmesi için çözüm ve gerekli bir formül bulmaya istekliyiz. Öncelikle ikili ilişkiler bağlamında Türkiye'nin belirli tedbirleri bir şekilde ele alması gerekiyor. Sorunların çözülmesinden memnun olduğumuzda, bu daha fazla ilerlemenin kapısını aralayacaktır."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ali dağ

Toplumu bilinçli olarak yanlış yönlendiriyorsunuz Mısır lı yönetim Türkiye den Libya dan çekilmesini Suriyedeki ve Iraktaki operasyonlari sonlandırmasini emrediyor bunu yaparsan belki senin ile anlaşabilirim diyor

Vatandaş

Bu mısır kimki bize ev ödevi veriyor. Türkiye bazı tedbirleri bir şekilde almalıymış. Sonra ilerleme için kapılar aralanırmış.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23