• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mısır ekmeği nasıl yapılır? Mısır ekmeği tarifi malzemeleri

Mısır ekmeği, özellikle balık restoranlarında yemeklerin yanında servis edilen ve de toplumuzda severek tüketilen bir lezzettir. Karadeniz’in her köşesinde özellikle de Rize çevresinde evlerde ve ekmek fırınlarında bulunabilen mısır ekmeğini siz de sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Peki, mısır ekmeği nasıl yapılır? Mısır ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? İşte mısır ekmeği tarifi...

2019-11-19 15:29:00 -
Mısır ekmeği nasıl yapılır? Mısır ekmeği tarifi malzemeleri

Mısır ekmeği, özellikle balık restoranlarında yemeklerin yanında servis edilen ve de toplumuzda severek tüketilen bir lezzettir. Karadeniz’in her köşesinde özellikle de Rize çevresinde evlerde ve ekmek fırınlarında bulunabilen mısır ekmeğini siz de sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Peki, mısır ekmeği nasıl yapılır? Mısır ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? İşte mısır ekmeği tarifi...

Malzemeler

1 kilogram mısır unu

1 paket kabartma tozu

3 yemek kaşığı yoğurt

Yarım su bardağı sıvı yağ

Tuz

1 tatlı kaşığı şeker

Yarım su bardağı un

Su

Mısır ekmeği nasıl yapılır?

Öncelikle suyunuzu kaynatın.

Tüm malzemeleri yoğurma kabında karıştırın.

Kaynamış sudan karışıma 1 su bardağı kadar ekleyip kaşıkla karıştırın.

Sıcak suyu azar azar ilave edip elinizi yakmadan yoğurmaya başlayın ve kıvam alana kadar yoğurun.

Fırın tepsisini yağlayıp unladıktan sonra hamuru tepsiye aktarın.

Elinizle ekmek şekli verdiğiniz hamurun üzerine hafifçe un serpin.

Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra ekmeğinizi fırına verin.

Ekmeğiniz kızarınca fırını kapatıp içinin iyice pişmesi için sıcakta demlendirin.

Dilimleyip servis edebilirsiniz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23