• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

MHP'den Oniki Ada hamlesi! Bahçeli 9 Eylül'ü işaret etti

Yeniakit Publisher
2020-08-29 19:40:00 -
MHP'den Oniki Ada hamlesi! Bahçeli 9 Eylül'ü işaret etti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 9 Eylül'de, Oniki Ada'yı temsil edecek oniki heyet ile istiklal için kararlılık yürüyüşü yapacaklarını duyurdu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Oniki Ada ile ilgili dikkat çeken bir duyuruda bulundu.

Ülkücüler yürüyüş yapacak

Oniki Ada'nın statüsünü yeniden gündeme getiren Bahçeli, 9 Eylül 2020'yi işaret ederek dokuzuncu ayın dokuzunda saat dokuzda İzmir'de düşmanın denize döküldüğü muhit ve mıntıkaya kadar, Oniki Ada'yı temsilen teşkil edilecek oniki heyetin her birinde seksen bir ülkücü bulunması sureti ile istiklal için kararlılık yürüyüşü yapacaklarını bildirdi.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, Oniki Ada'nın coğrafi, siyasi ve diğer özelliklerinin hesaba katılarak hukuken yeniden ele alınması gerektiğini belirtti.

"Bu adalar haksız şekilde elimizden alındı"

Oniki Ada konusunun Türk Milletinin kanayan yarası olduğunu ifade eden Bahçeli, bu adaların haksız, hayasız ve hukuksuz şekilde Türkiye'nin elinden alındığını, Oniki Ada'nın statüsünün yeniden değerlendirilmesi gerektiğini, Yunanistan ile Türkiye'nin arasındaki Ege sorununun aslında Oniki Ada sorununun yeni bir boyut kazanmasından başka bir şey olmadığını vurguladı.

"Bu hıyanet"

MHP Lideri, Türkiye'nin egemenlik hakları ve milli güvenliğinin adalar üzerinden tehdit edildiğini belirterek 1923 Lozan ve 1947 Paris Antlaşmalarına göre askerden arındırılması gereken 23 adanın 16'sının hızla silahlandırıldığını, cephaneliğe dönüştürüldüğünü bildirdi. Bunun yanlış, gaflet, hatta hıyanet olduğunu kaydeden Bahçeli, özellikle silah ve asker yığılmasının Oniki Ada'yı daha da tartışmalı hale getirdiğini, uluslararası antlaşmaların meşruluğunu ihlal ve hatta imha ettiğini bildirdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Milli ruha aykırı"

Türkiye'nin Adalar üzerindeki haklarının inkar edilemeyeceğini kaydeden Bahçeli, Yunanistan ve arkasındaki zalimlerin Türkiye'yi kuşatmak isterken Oniki Ada'nın hukuki statüsünü temelden dinamitlediklerini, bu adaların mülkiyet boşluğunu belgelediklerini ifade etti.

Türkiye'nin Oniki Ada üzerinde hakkı, sözü, anıları, çıkmayacak izleri olduğunu bildiren Devlet Bahçeli, 1912 senesinden bu yana geçen süre ve yaşananlar dikkate alındığında Türkiye'nin Oniki Ada'nın üzerindeki haklarını inkar ve ihmal etmenin milli ruha tamamıyla aykırı olduğunu vurguladı.

Bu konuya ilişkin çalışmaların sürdüğü belirten MHP Lideri, ilk etapta hedeflerinin 9 Eylül'de yürüyüş yapmak olduğunu ifade etti. Ülkücü Türk gençliğinin bugünden itibaren lazım olan bütün hazırlık ve çalışmayı heyecanla yapacağını belirten Bahçeli, haktan vazgeçilmenin şereften edeceğini, şerefin ise bir milletin can damarı, beka meselesi varlık senedi, onur payesi olduğunu bildirdi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Necattin

İnönü.... 1944 yılı itibari ile İnönü cumhurbaşkanlığındaki hükümet ülkemizde kurulmuş olan uçak fabrikasını ABD'li ve Avrupalı abilerinin isteğiyle kapatmış ülkemiz geleceğini ipotek etmiş adaları kendi eliyle Yunan'a bırakmıştır.ne yazıktır ki sonraki c.baskanlarida sanayii önüne engel koyarak bu ülkeye en büyük kötülüğü yapmışlardır.

Recep Güler

SAVAŞI KAZANIP,ADALARI KAYBETMEK,3 MİLYON KM2-DEN,780 BİN KM2 DÜŞMEK HANGİ ZAFERİN SONUCU-HANGİ LOZANIN ZAFERİDİR???
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23