• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

MHP ve CHP tek yumurta ikizi

Yeniakit Publisher
2013-04-27 22:34:00 - 2013-04-27 21:35:53
MHP ve CHP tek yumurta ikizi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen 22. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Olağan Genel Kurulu’nda çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP ve MHP’nin sürece bakış açısını ve söylemlerini de eleşt

HABER MERKEZİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen 22. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Olağan Genel Kurulu’nda çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. MÜSİAD’ın 22. Olağan Genel Kurulu’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çözüm sürecine yönelik olarak yaptığı konuşmayla ile başladı. Erdoğan, “Şu anda biten, şu anda sona eren, sadece 30 yıllık terör değil, çok daha uzun yıllara yayılmış bir sorunlar manzumesidir. Şu anda, Türkiye’nin adeta makus talihi değişiyor” dedi. Erdoğan, 10 yıl boyunca, gençlerin kanıyla beslenen kan tüccarlarına karşı amansız ve kararlı mücadele verdiklerini belirterek, “İşte ancak bugün hedefe çok ama çok yaklaştık. Şu anda da son derece temkinliyiz. Şu anda da teyakkuz halinde, dikkatle hassasiyetle süreci devam ettiriyoruz. Sabotajlara karşı, tahriklere karşı ihtiyatı elden bırakmış değiliz. Ama bugün, düne göre çok daha umutluyuz, çok daha kararlıyız, çok daha iyimseriz” diye konuştu.
HACER-ÜL ESVED GİBİ
TAŞI YERİNE BİRLİKTE KOYALIM
Ankara’da Kutlu Doğum Haftası töreninde Hz. Muhammed’in Hacer-ül Esved taşını yerine yerleştirirken, bir uygulamasını söylediğini aktaran Erdoğan, Hz. Muhammed’in hırkasını yere serip, Hacer-ül Esved’i onun üzerine koymak ve farklı kabilelerin liderlerini hırkanın bir ucundan tutturmak suretiyle hep birlikte Hacer-ül Esved’i kaldırdıklarını ve Peygamber’in de Hacer-ül Esved’i yerine yerleştirdiğini anlattı. Erdoğan, “Ben de diyorum ki ‘Bu ülkede iç barışı sağlamak için, gelin o iç barış taşını, altındaki o millet örtüsüyle hep birlikte kaldıralım ve yerine yerleştirelim” açıklamasında bulundu.
CUMHURİYET SÜREÇLE
BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜ
Şu anda Türkiye’nin yeni bir evreye, yeni bir kulvara geçtiğini ifade eden Erdoğan, “Bu süreci hiç kimse farklı yerlere çekmesin. Bugün gerçekleşen, Cumhuriyetimizin güçlenmesidir, Cumhuriyetimizin 23 Nisan 1920’deki, 29 Ekim 1923’teki o ruhla o heyecanla o birliktelikle kucaklaşmasıdır. Bugün gerçekleşen, bu topraklar uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin hayallerinin artık gerçeğe dönüşmesidir. Şunu herkes bilsin bugün, geçmişe kıyasla çok daha güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti var” dedi.
CHP İLE MHP TEK YUMURTA İKİZLERİ
Erdoğan, Türkiye’de herkesin gördüğünü, anladığını, hissettiğini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun duymadığını, görmediğini, anlamadığını belirterek arkasından anlattığı Nasrettin Hoca fıkrasıyla birlikte, “Bir zahmet, MHP Genel Başkanı, CHP Genel Başkanı’na olup biteni anlatsın. Zaten ikisi de aynı yolun yolcusu, aynı trenin katarı, tek yumurtanın ikizleri. Yine de anlayamazsa Akil İnsanlar heyetinden rica ederiz” dedi. CHP ve MHP’nin, bu işin dışında kalmayı, hatta karşısında durmayı tercih ettiğini anlatan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, sürekli “Hiçbir şey bilmiyoruz, hiçbir şey anlamıyoruz, hiçbir şey anlatılmıyor. Bilmediğimiz, anlamadığımız bir sürecin içinde olmayız” dediğini kaydetti. Başbakan Erdoğan, “Türkiye’de herkesin gördüğünü, anladığını, hissettiğini CHP Genel Başkanı duymuyor, görmüyor, anlamıyor” dedi.
DEDEM BANA MİLLİ İÇKİMİZİN
AYRAN OLDUĞUNU ÖĞRETTİ
Konuşmasında Men-i Müskirat Yasası’ndan bahsettiğini ifade eden Erdoğan, “Bu milletin sağlıklı bir nesil olması için de bana dedem milli içki olarak ayranı önerdi” dedi. Erdoğan ardından şu şekilde devam etti. “Bugün bir tanesi söyle yazıyor; ‘Tek devlet, tek bayrak, tek millet, ondan sonra tek milli içki’ diyor. Ben Men-i Müskirat Yasası’ndan, Türkiye’nin parlamentosunda ilk çıkan 5 yasadan bir tanesi çok enteresan ondan bahsettim. O zaman Meclis’in başkanı kim? Gazi Mustafa Kemal” ifadelerini kullandı. Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin genç nüfusuyla övündüğünü ama 2040’a gelindiği anda böyle gitmesi durumunda Türkiye’nin artık yaşlılar milleti arasına girmiş olacağını belirterek, bunun en büyük tehlike olduğunu söyledi.
KEŞKE VEDAT ŞEHİT OLMASAYDI
Bugün Türkiye’nin her yerinde annelerin, ellerini semaya açıp, çocukları, vatanları, kardeşlik ve kendileri için dualar ettiklerini anlatan Erdoğan, “Bakın 23 Nisan özel oturumunda, Meclis Genel Kurulu’nda da ifade ettim. Denizli’de bir şehit annesi diyor ki; ‘Keşke bu süreç 6 ay önce başlasaydı da benim Vedat’ım şehit olmasaydı.’ Ah benim mübarek annem, ah benim, eli öpülesi mübarek teyzem. Bu süreci biz 2002 yılında başlattık, 10 yıl önce başlattık, ama bu noktaya gelinceye kadar neler çektik neler. Keşke Vedat şehit olmasaydı. Keşke, Vedat gibi nice genç, nice koç, yiğit toprağa düşmeseydi. Ama biz 10 yıl boyunca gençlerin kanıyla beslenen o kan tüccarlarına karşı amansız mücadele verdik, kararlı mücadele verdik ve işte ancak bugün hedefe çok ama çok yaklaştık” dedi.
ÇÖZÜMÜN PARÇASI OLMAYANLAR
SORUNUN PARÇASI OLURLAR
Başbakan Erdoğan, şu anda da teyakkuz halinde, dikkatle hassasiyetle süreci devam ettirdiklerini belirterek, “Şu anda da son derece temkinliyiz. Sabotajlara karşı, tahriklere karşı ihtiyatı elden bırakmış değiliz” diye konuştu. Erdoğan, “Bize sürekli, ‘Terör bittiğinde ne olacak’ diye sordular. Şu anda da bu soruyu çok kişinin sorduğunu biliyorum. Hep söyledim, bugün de söylüyorum; terör bittiğinde güzel olacak. Ölümlerin olmadığı sabahlardan daha hayırlı ne olabilir ki? Şehit haberlerini değil, kardeşliğin, sevginin haberlerini konuştuğumuz günlere ulaşmaktan daha güzeli ne olabilir ki? Her günümüzü karartan, her gün milleti karamsarlığa sevk eden, umutsuzluğa sevk eden hadiselere bundan sonra inşallah şahit olmayacağız. Bu başlangıca herkesin omuz vermesini, herkesin bu başlangıcı var gücüyle desteklemesini özellikle rica ediyorum. Türkiye’nin önüne açılan bu kapının kapanmasına müsaade etmeyelim. Bu ortamın, bu iklimin bozulmasına izin vermeyelim. Çözümün parçası olmayanlar, sorunun tarafı olurlar, sorunun parçası olurlar. Herkesi, ama herkesi eliyle diliyle hiç olmazsa dualarıyla bu sürece katkı vermeye, bu sürece destek olmaya çağırıyorum” şeklinde konuştu.
BAHÇELİ MHP’NİN MANEVİ YÖNÜNÜ KAZIDI
Erdoğan konuşmasının son kısımlarında ise terörün sona ermesi ve çözüm noktasında, birkaç eksiğiyle fazlasıyla, aynı hattın tekrar oluştuğunun görüldüğünü belirtti. CHP ve MHP’nin, yanlarında da İşçi Partisi’nin, süreci baltalamak, sabote etmek, hatta sokakları tahrik etmek için her yola başvurduğunu dile getiren Erdoğan, “Devlet Bahçeli başkanlığındaki MHP yönetimi, MHP’nin maneviyatçı yönünü kazıyıp atmış, MHP’nin milliyetçiliğini ırkçılığa çevirmiş, daha da ileriye giderek MHP’yi, İşçi Partisi’nin yedeği haline getirmiştir”
BAKAN ERGÜN’E BAŞSAĞLIĞI
Öte yandan, Başbakan, annesi vefat eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’e başsağlığı diledi. Bakan Ergün’e, Allah’tan rahmet dileyen Erdoğan, “Rabbim taksiratını, hasenata tebdil etsin. Cennetiyle cemaliyle inşallah müşerref kılsın” dedi.
AK Parti’nin il ve ilçe başkanları da kampa giriyor
Her yıl bakan, milletvekili, MKYK ve Kurucular Kurulu üyelerini iki defa istişare ve değerlendirme toplantısında bir araya getiren AK Parti, bu yıl ilk defa il ve ilçe başkanları için özel kamp düzenledi.
ANKARA
AK Parti, bakan ve milletvekillerinden sonra il ve ilçe başkanları için de istişare ve değerlendirme toplantısı düzenleyecek.
Bakan, milletvekili, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ve Kurucular Kurulu üyelerini, her yıl iki defa istişare ve değerlendirme toplantısında bir araya getiren AK Parti’nin, bu yıl ilk defa il ve ilçe başkanları için düzenleyeceği kamp, 29 Nisan’da yapılacak.
Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış konuşmasıyla başlayacak kampta, bakanlar ve parti yöneticileri de il ve ilçe başkanlarına seslenecek.
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’in yanı sıra Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin toplantıda konuşma yapacak.
Seçim hazırlıklarının ele alınacağı kampta, terörün sona ermesi için yürütülen çözüm sürecindeki gelişmeler de değerlendirilecek.
Kızılcahamam’da düzenlenecek ve 81 il başkanı ile 957 ilçe başkanının katılacağı kampta, Dr. Şaban Kızıldağ, “Başarı için mazeret yok” konulu seminer verecek.
İSTİŞARE TOPLANTISI DA
KIZILCAHAMAM’DA
Öte yandan; bakan, milletvekili, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ve Kurucular Kurulu üyelerinin katılacağı 20. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, 3-5 Mayıs tarihlerinde yine Kızılcahamam’da yapılacak.
Yerel seçimler başta olmak üzere, çözüm sürecinde gelinen nokta ve bundan sonra izlenecek yolun tartışılacağı toplantıda, bakanlar, milletvekillerine çalışmaları hakkında sunum yapacak. Milletvekilleri de Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan’a ve bakanlara, merak ettikleri konular hakkında soru sorabilecek, görüşlerini aktarabilecek.
AK Parti’nin geleneksel kampı, Başbakan Erdoğan’ın kapanış konuşmasıyla sona erecek.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23