• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mersin'de 2016'da ölen kadının kadavra olarak kullanılan naaşı defnedildi

Yeniakit Publisher
2020-10-24 22:53:46 -
Yeni Akit'i Google'da takip et, hiçbir gelişmeyi kaçırma.
Mersin'de 2016'da ölen kadının kadavra olarak kullanılan naaşı defnedildi

MERSİN (AA) - Mersin Üniversitesi Temel Tıp Bilimleri Anatomi Anabilim Dalı'nda, 4 yıl önce ölen kadının kadavra olarak kullanılan naaşı, eğitim ve araştırmalara sunduğu katkının ardından ailesi tarafından defnedildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, 2016 yılında hayatını kaybeden ve naaşı üniversiteye kadavra olarak bağışlanan ilk kadın olan Pınar Erdemil'in ailesiyle bir araya geldi.

Öztürk, aileye tıp alanına sundukları katkıdan dolayı teşekkür belgesi verdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Öztürk, öğrencilerin kadavralar sayesinde çok daha iyi bir eğitim alma imkanı bulduklarını belirterek, kadavralara hak ettikleri saygı ve özenin gösterildiğini bildirdi.

Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alev Bobuş Örs de Erdemil'in babası Murat Erdemil’in de bağışçı olduğunu ifade ederek, aileye teşekkürlerini ilettiklerini kaydetti.

Pınar Erdemil'in naaşı, teslim edildiği ailesi tarafından toprağa verildi.



Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23