• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Merkel, Türkiye kararını duyurdu

Yeniakit Publisher
2020-03-10 15:28:00 -
Merkel, Türkiye kararını duyurdu

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki göç mutabakatının yeni bir aşamaya getirilmesi için her türlü çaba göstereceğini açıkladı.

Berlin'de düzenlenen Almanya-Yunanistan Ekonomi Zirvesi'nde konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin sığınmacıların sınırı geçişine engel olmamasını eleştirdi ancak Türkiye ile iş birliğinin sürdürülmesinin öneminin altını çizdi.

'Her türlü çabayı göstereceğim'

Merkel, AB ile Türkiye arasında 2016'da imzalanan göç mutabakatına dikkati çekerek, "AB-Türkiye anlaşmasını yeni bir düzeye getirmek için her türlü çabayı göstereceğim." dedi.

Alman Şansölye, göç sorununda temele inmek gerektiğine vurgu yaparak, "Göçün temel nedenlerini ortadan kaldırmalıyız. AB-Türkiye anlaşmasının ana felsefesi buydu. 2015'ten beri bunu savunuyorum ve gelecekte de yapmaya devam edeceğim." diye konuştu.

3'lü görüşme yapılacak

Merkel, bu bağlamda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AB-Türkiye mülteci anlaşmasını ve bölgedeki son gelişmeleri ele almak üzere AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile görüşeceğini aktardı.

2015'te yaşanan göç krizine işaret eden Merkel, "2020, 2015 değil." diyerek, bu sorunun daha önce denenmiş yöntemlerle çözülemeyeceğini dile getirdi.

Merkel ayrıca, Suriye'deki savaş, Libya'daki kriz, Lübnan'daki gerilim ve deniz sınırlarındaki sorunlara AB'deki hiçbir ülkenin Yunanistan kadar yakın olmadığının altını çizerek, "Yunanistan tam dayanışma ve desteği hak ediyor." ifadesini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

TÜRK

SAHTEKARLAR SİZİ... YUNANİSTAN HAKEDİYO..BİZ HAKETMİYOZ.. ÇABA GÖSTERİYONUZ DOĞRU... ARTIK LAF KARIN DOYURMUYO.. KARŞINIZDA ÇOCUK YOK ARTIK..

serdar

merkel doğru düzgün işler yapıyor,devletinin parasını yandaş müteahhitlere,ne idüğü belirsiz haysiyetsiz bazı tarikatlara cemaatlara vakıflara peşkeş çekmiyor.kendisi bir apartman dairesinde oturuyor.mütevazi bir yaşamı var,helal olsun.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23