• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Memur emeklisi dul bir kadın, SSK emeklisi ölen babasından maaş alabilir mi?

Yeniakit Publisher
2019-10-14 20:46:00 - 2019-10-14 20:47:33
Memur emeklisi dul bir kadın, SSK emeklisi ölen babasından maaş alabilir mi?

Dul ve yetim kadınlara birden fazla aylık veya gelirin nasıl bağlanacağı konusunu araştırıyor. Dul bir kadın aynı anda hem eşinden hem de anne-babasından aylık bağlanması, ölen kişilerin sigorta statüsü, ölüm tarihleri, cinsiyet ve aylık bağlanacak kişinin hangi statüde emekli olduğuna göre değişiklik arz etmekte. Peki memur emeklisi dul bir kadın, SSK emeklisi ölen babasından maaş alabilir mi? Emekli sandığından emekli bir dul bayan babasından maaş alabilir mi? SSK emeklisi dul kadın Bağkur emeklisi babasından maaş alabilir mi? İşte detaylar.

Dul ve yetim kadınlara birden fazla aylık veya gelirin nasıl bağlanacağı konusunu araştırıyor. Dul bir kadın aynı anda hem eşinden hem de anne-babasından aylık bağlanması, ölen kişilerin sigorta statüsü, ölüm tarihleri, cinsiyet ve aylık bağlanacak kişinin hangi statüde emekli olduğuna göre değişiklik arz etmekte. Peki memur emeklisi dul bir kadın, SSK emeklisi ölen babasından maaş alabilir mi? Kocasından emekli maaşı alan babasından da alabilir mi?

Kendi çalışmasından dolayı SSK’dan emekli aylığı alırken, SSK’lı kocasının ölümünden sonra dul aylığı bağlanan kadın, Emekli Sandığı’ndan emekli olmuş babasının vefatı üzerine yetim aylığı da alabilir. SSK, kendi çalışmalarından dolayı sosyal güvenlik kurumlarından gelir veya aylık alan kız çocuklarına anne ve babalarından dolayı yetim aylığı bağlamaz. Memur emeklisi olduğunuzdan babanızdan dolayı SSK’dan yetim aylığı alamazsınız.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Nihal demir

Yazıklar olsun ben emekli sandığı emeklisiyim maaşımız çok yüksekdeğil.biriler 3 maaş alıyor 6 milyarı buluyor biz yarısını alamıyoruz üstelik ölen babam bağkurluydu alcamız 3 kuruş onuda diğer 3 maaş alanlara hhediye ediyorsunuz hakmı revamı .neymiş baban emekli sandığıysa var ölen baba babadır kul hakkı bu eşitsizlik 2 evlat muamelesi bu bütün memur emeklsi bu durumda o zaman ölcün biçin maaşları . Onlara 3 maaş bizim ikş maaşınızı geçiyor arkadaşım kansee 2 ç7cuyla kaldı dul kirada .öbür arkadaşımızın 12 dairesi var sapasağlam oda m2nur em2klisi hem eşi öldü ondan hem kebdi emekli sandoğı hemde bavasubdab alıyor fink atıyor Avrupa Amerika da öbürüde tek maalla kanserli sürünüyor kirada bir sürü kira alqn 3 maaş alanlar yüzünden bizleein maaşları onlara geciyor üstelik bağkur maalı kesintili olacak bize bumu adalet bi3 an önce çözüm bulyn feryatları duyun

Nedret ozturk

Emekli sandigi emeklisiyim benim gibi bir cok kadin var dulum esimden ayrildim ssk nicin bize dul yetim ayligi vermiyor diger yanda 3 maas hakki var bizim yok haksizlik degilmi
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23