• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mehmet Tahir İkiler: Mansur bey seçildiği gün, “Ne zaman gideceksin” diyerek yolumu kestiler

Yeniakit Publisher
2019-05-20 13:38:00 - 2019-05-20 13:55:33

“Mansur bey belediye başkanı seçildikten sonra sol görüşlü sanatçı arkadaşlarımız cesaretlendi.” diyen Ankara Büyükşehir Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tahir İkiler, baskılardan bıktığı için emekli olacağını söyledi. İkiler, Yavaş'ın seçildiği ilk gün yolunu keserek, “Ne zaman gidiyorsun? İlla arkana teneke mi bağlayacağız?” dediklerini aktardı.

 Taha Emre Özdemir  yeniakit.com.tr  

Ankara Büyükşehir Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tahir İkiler, yeniakit.com.tr'ye açıklamalarda bulundu. İkiler, Mansur Yavaş'ın belediye başkanı seçilmesi ile sol görüşlü sanatçılar tarafından tehdit edildiğini söyleyerek, "25 yıl yaptığım işi Ankaralı ayakta tuttu ama sanat camiasındaki bizim arkadaşlarımız tehdit unsuru oluşturmaya başladılar." dedi.

'Baskılarından artık bıktım'

"Tabii ki Mansur beyin belediye başkanı seçilmesi bizim sanat camiasındaki sol görüşlü kişileri cesaretlendirdi." diyen İkiler sözlerine şöyle devam etti:

"Daha birinci günü yolumu kesip, 'ne zaman gidiyorsun? İlla arkana teneke mi bağlayacağız?' ifadeleri ile karşıma çıktılar. Sanki benim yaptığım iş sanat değil? Ben zaten seçene seçilene saygılıyım. Cumhuriyet Halk Partili bir belediye geldiyse ben davamı bu yapı içinde zaten sürdüremeyeceğim."

1994 yılında dönemin belediye başkanı Melih Gökçek tarafından Ankara'ya çağrıldığını ifade eden İkiler, sözlerine şöyle devam etti:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Ben buraya geldiğimde bir tiyatro sanatçısı bile yoktu. Sıfırdan bir tiyatro kurdum. Kurmuş olduğumuz Başkent Tiyatrosu'nun ismini şimdi küçük görüyorlar. İddialı cümleleri var. O yüzden artık buyurun başka sanatçılar Ankara'da hizmet etsinler. İnşallah Rabbim neyler, neylerse güzel eyler."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23