• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mehmet Akif Ersoy isminden utan bari! Gazeteciliği bıraktı, jurnallemeye başladı

Yeniakit Publisher
2021-08-24 15:23:00 - 2021-08-24 15:36:28
Mehmet Akif Ersoy isminden utan bari! Gazeteciliği bıraktı, jurnallemeye başladı

Habertürk sunucusu Mehmet Akif Ersoy, Kabil'den bağlandığı canlı yayında, Afganistan'daki bir gencin Türkiye'de üniversite okumak istemesini çarpıtarak, sanki çok büyük bir terörist Türkiye'de okumak istiyormuş gibi anlatmıştı. Ersoy'un iddiası üzerine, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'dan açıklama geldi.

 Yeniakit.com.tr 

Elinde olmayan görüntülerle Taliban'ı karalamayı sürdüren Mehmet Akif Ersoy, Habertürk canlı yayınında, Afganistanlı bir gencin yanına geldiğini söyledi. Ersoy, "Taliban mensubu silahlı biri yanıma geldi, yazı gösterdi; Malatya'da İnönü Üniversitesi’nden kabul almış." demişti. Afgan kadınların eli kırbaçlı Taliban mensupları tarafından baskı altında tutulduğunu ve çocukların korkudan ağladığını iddia eden ancak 'Görüntülerimi sildiler' söylemi ile video göstermeyen Ersoy, bu kez de "Kendisini göstermemizi istemedi." iddiasını öne sürdü.

Prof. Kızılay'dan açıklama

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, ilk cevabını twitter hesabından yaptığı paylaşımla verdi. Prof. Kızılay, "Afganistan uyruklu öğrencilerin kayıtları Devletimizin ilgili güvenlik birimleri ile değerlendirildikten sonra yapılacaktır." dedi.

Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ın açıklamasında sonra, İnönü Üniversitesi Rektörlüğü imzalı bir açıklama daha yapıldı

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Putsavar

TÜRKİYEYE DÖNECEK YÜZ VAR MI SENDE BRE ARSIZ AZGIN AZINLIK CAAAHAAAPELİİİİ GAZETECİ BOZUNTUSU.İSTİYORSUNUZ Kİ HEP BALDIR BACAK ÇIPLAKLAR ÜNİVERSİTEDE OKUSUN.ÜMMET OKUMASIN.NE VAR Bİ ANLAT HELE KAFASI BASAN AFGANLI BİR MÜSLÜMAN ÜNİVERSİTE OKUMAK İSTİYORSA BRE ŞUURSUZ EZİK CAAAHAAPELİİİİ

Bozok

Adı nın m. A. Srsoy olması onun kafa yapısını değiştirmez. Ona verilen eğitim onu kafa akıl düşünce yapısını etkilemiş. HA kendi soy geçmişine bir baksın anadoluya nereden gelmişler.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23