• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Meclis'e başvuruldu! AVM'lerde yeni uygulama

Yeniakit Publisher
2020-09-19 08:50:00 -
Meclis'e başvuruldu! AVM'lerde yeni uygulama

AYD Başkanı Hüseyin Altaş, AVM'lerde ticari kira uygulamasına geçilmesi için çalışma yapıldığını belirterek, ticari gayrimenkul kirasının Borçlar Kanunu’nda düzenlenmesi için Meclis’e başvurduklarını belirtti.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle Türkiye'deki çoğu alışveriş merkezinde ciroya göre kira uygulaması sürerken, sektör yeni bir kira açılımına hazırlanıyor.Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, Meclis'eTürkiye’de ticari olan ve olmayan gayrimenkul kiralamasının Borçlar Kanunu’nda yeni kira türü olarak düzenlenmesi için başvurduklarını söyledi. Temmuz ayında bu talebin iletildiğini belirten Altaş, "Ancak sonrasında Meclis tatile girdi. Ekimde tekrar gündeme getireceğiz ve en kısa sürede uygulamaya girmesi için çalışacağız. Ülkemizde kiralamada sosyal koruma amacı var. Konut kiralayan, esnaf ve büyük perakende zincirleri aynı kira kanununa tabii. Ticaret alanındaki kiralama rejiminin farklı olması gerekir. Dünyanın pek çok yerinde bu şekilde uygulama var” dedi.

Bu değişimin sektöre öngörülebilirlik getirerek kiracı ve kiraya veren arasındaki öngörülemez bağlarını kaldıracağını ifade eden Altaş, yeni değişimli ticari gayrimenkulde sözleşme hukukunun geçerli olacağını söyledi. Ayrıca Altaş, pandemi dönemine ilişkin de salgın sonrası AVM'lerden çıkışların artmadığını, markaların kiralar konusunda anlaşmaya vardığını söyledi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mardinli

Her şey sizin için olsun yeterki siz ayakta kalın seminin küçük esnaf batsın.Yeterki kazanın küçük esnaf batsın umurunuzda değil.Küçük kırtasiye dükkanı olan bir esnaf sekiz ay okullar açılması beklerken bakıyoruz bim ve diğer büyük market zincirleri kirtasiyeciden daha çabuk devrandi küçük esnaf iflas ediyor.Mahalle bakkalına küçük esnafa iş kalmadı.Vergiye tabi tutuluyor çalış devlete vergi ve ancak dükkanın kirasını ödeye bilir.Bumu adalet?Adalet herkes kazandığına göre vermesi gerekir.Adalet budur

trabzon

metroları bile alışveriş merkezlerinin önüne monte ediyorlar
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23