• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Marketlere inen Godiva halkın arzına sunuldu

Yeniakit Publisher
2017-03-29 07:07:00 -
Marketlere inen Godiva halkın arzına sunuldu

Yıldız Holding’in uluslararası şirketi pladis bünyesindeki Godiva’nın ilk dünya lansmanı İstanbul’da yapıldı. Lüksü erişilebilir hale getiren pladis, küresel çikolata markası Godiva’yı Türkiye’de 8 bini aşkın perakende noktasında 3 ayrı ürünü 3 ayrı formatta halkın talebine sundu

SEDAT YILMAZ / İSTANBULPladis, dünyanın en önemli premium çikolata markalarından biri olan Godiva’nın Bitter, Karamelli ve Sütlü Fındıklı üç ürününü marketlere taşıyarak daha geniş kitlelerle buluşturdu. Godiva’nın yeni serisi Türkiye’de 8 bini aşkın perakende noktasında raflara girdi. Godiva’nın yeni serisi sırasıyla Çin, Suudi Arabistan ve İngiltere’de de market zincirlerinde satılacak.

İKİNCİ BÜYÜK ATILIM

Godiva’nın yeni market serisinin lansmanında konuşan pladis Türkiye Başkanı Mete Buyurgan, markanın Yıldız Holding çatısı altında ikinci büyük atılımını gerçekleştirdiğini vurguladı. Buyurgan, Godiva’nın yeni market serisinin Türkiye ile eş zamanlı olarak Kuzey Amerika’da da satışa sunulduğunu ifade eden Buyurgan, önümüzdeki dönemde bu yeni serinin Suudi Arabistan, Çin ve İngiltere gibi pazarlarda da raflara gireceğini kaydetti. 

Dünyadaki atıştırmalık pazarının premium segmentte büyümeye devam ettiğine işaret eden Mete Buyurgan, “Atıştırmalık dediğimiz bisküvi, çikolata, kek, sakız ve şekerlemede toplam pazarın büyüklüğü 300 milyar dolar. Asya Pasifik ve Orta Doğu gibi diğer coğrafyalarda ise, tüm segmentlerde büyüme yüzdeleri çift haneli. Hızlı büyüyen pazarlarda tüm segmentlerle olacağız” şeklinde konuştu. 

PLADİS’İN İLK GLOBAL LANSMANI

Godiva’nın yeni market serisinin aynı zamanda pladis’in de ilk global lansmanı olduğunu kaydeden Mete Buyurgan, pladis Türkiye’nin Godiva’nın yeni market serisi için önemli üretim merkezlerinden biri olacağına işaret etti. Buyurgan, “pladis Türkiye olarak Godiva’nın market için hazırlanan serisinin büyük bölümünün üretimini de üstleniyoruz. Üretim Yıldız Holding’in Topkapı ve Silivri’deki fabrikalarında gerçekleşecek. Yeni sürprizler yapmak için Silivri’de 100 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirdik. Şu anda pladis Türkiye olarak gelirlerimizin yaklaşık beşte birini ihracattan karşılıyoruz. Yeni üretim fırsatları ile bu oranı daha da yukarıya çekmeyi hedefliyoruz” dedi.

 
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23