• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Malkoç acının başkenti Gence’de

Yeniakit Publisher
2020-10-23 09:42:00 -
Malkoç acının başkenti Gence’de

Kardeş Azerbaycan’a moral ziyaretinde bulunan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, temasları kapsamında ilk olarak Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü.

 Yeni Akit  Ankara 

Burada konuşan Aliyev, Türkiye’nin Azerbaycan’a gösterdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Malkoç da Ermenistan’ın Karabağ çatışmalarında insan haklarını ihlal ettiği belirterek hazırlanan raporu uluslararası kuruluşlarla paylaşacağını söyledi. Şeref Malkoç ve beraberindekiler daha sonra Ermenistan’ın balistik füze ile vurduğu Azerbaycan’ın ikinci büyük kenti Gence’deki enkaz bölgesinde incelemelerde bulundu.

Azerbaycan’ın Kamu Başdenetçisi Sabina Aliyeva, Gence Valisi Niyazi Bayramov ve Türkiye’nin Gence Başkonsolosu Zeki Öztürk’ten enkaza ilişkin bilgi alan Malkoç, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bu vahşilik affedilmeyecek

“Masumların üzerine bomba atmak ve onları gece öldürmek cinayettir, vahşettir ve tarihin hiçbir döneminde bu affedilmemiştir. Azerbaycan’ın meşru müdafaasını, uluslararası hukuka uygun olarak kendi topraklarını savunmasını biz insan hakları kurumu ve ombudsman olarak yürekten destekliyoruz.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO


Yeni Akit Gazetesi
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23