• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Malazgirt çıkarması” CHP’ye battı

Yeniakit Publisher
2013-09-01 21:46:46 - 2013-09-01 21:46:38
"Malazgirt çıkarması" CHP’ye battı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 1071 Malazgirt Zaferi’nin 942. Yıldönümü sebebiyle bu yıl ilk defa düzenlenen ve 1071 gencin Malazgirt’te buluşturulduğu etkinlik, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel’i rahatsız etti.

M. EMİN ÖZKUL /ANKARA
Tek parti döneminde cumhuriyet öncesini zihinlerden silmek için büyük çaba harcayan CHP, gençlere Selçuklu ve Osmanlı dönemini hatırlatan projelerin yapılmasından büyük rahatsızlık duyuyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 1071 Malazgirt Zaferi’nin 942. Yıldönümü sebebiyle bu yıl ilk defa düzenlenen ve 1071 gencin Malazgirt’te buluşturulduğu etkinlik, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel’i rahatsız etti. Gençlerin etkinliklere tıpkı Sultan Alparslan gibi sabah namazını kılarak başlamalarından rahatsız olan Özel, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın yazılı olarak cevaplaması talebiyle etkinliklerle ilgili TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Daha önce de CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gençlere Tarihi Gelibolu Yarımadası’nın gezdirilmesi için Çanakkale Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne gönderdiği ödeneği Meclis gündemine taşımıştı. Sarıbaş, önergesinde Gelibolu’nun kız-erkek öğrencilere neden ayrı ayrı gezdirildiğini sormuştu.
HEDEFLERİ GENÇLERE
MAZİLERİNİ UNUTTURMAK
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Malazgirt Zaferi’nin 942. Yıldönümü etkinlikleri hakkında Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın yazılı olarak cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 1071 Malazgirt Zaferi’nin 942. Yıldönümünde Türkiye’nin değişik bölgelerinden Sultan Alparslan adını taşıyan 1071 gencin toplanacağı “Büyük Zaferin Yıldönümü, Gençlik Şüheda’nın İzinde” adıyla bir etkinlik düzenlendiğini belirten Özel, 26 Ağustos 1071’e ithafen sabah namazının kılınmasının ardından programın başlayacağının bakanlığın internet sitesinden duyurulduğuna dikkat çekti.
1071 Malazgirt Zaferi’nin 942. Yıldönümünün kutlanması etkinliklerinin bakanlığın bünyesinde ilk defa bu sene mi gerçekleştirildiğini soran Özel, bundan önceki senelerde de bu tür etkinliklerin yapılıp yapılmadığına soru önergesinde yer verdi. 1071 Malazgirt Zaferi’nin 942. Yıldönümü etkinliklerinde Alparslan adını taşıyan gençlerin buluşturulmasında hangi gençlik politikasına ulaşmak hedeflendiğini dile getiren Özel, bu etkinliğin içeriğini ve ismini kimlerin hazırladığını; etkinliğin bu isimle ve bu içerikle düzenlenmesindeki amacın ne olduğunu sordu.
Etkinliğin düzenlenmesine ve içeriğine ilişkin Başbakanlık tarafından herhangi bir talimat gelip gelmediğini soran Özel, soru önergesinde söz konusu etkinlik için bakanlık ve hükümetin ne kadar harcama yaptığına yer verdi. 26 Ağustos Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri için bakanlığın bünyesinde gençlere yönelik bir etkinlik tertip edilip edilmediğini soran Özel, “Gençler için bu yönde bir etkinlik yapılmayıp aynı tarihte sadece 1071 Malazgirt Meydan Muhaberesi için etkinlik düzenlenmesi ile bakanlığınız gençlere hangi mesajı vermeyi amaçlamıştır?” dedi.
ÇANAKKALE GEZİSİNDEN DE RAHATSIZ OLMUŞTU
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gençlere Tarihi Gelibolu Yarımadası’nı gezdirmek için yaptığı etkinlik de CHP’yi rahatsız etmişti. Konu ile ilgili TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, bakanlığın gençlere Tarihi Gelibolu Yarımadası’nı gezdirmek için yaptığı projenin doğru olup olmadığını sormuştu. Soru önergesinde proje için ayrılan kaynağın ne kadar olduğunu soran Sarıbaş, önergesinde Bakan Kılıç’a gezide erkek ve kız öğrencilerin neden ayrı ayrı gezdirildiği sorusunu da yöneltmişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23