• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Makat kanaması ve ağrısı için hangi doktora bölüme gidilir?

Yeniakit Publisher
2019-05-25 10:40:00 - 2019-05-25 10:46:05
Makat kanaması ve ağrısı için hangi doktora bölüme gidilir?

Makatta ağrı ve şişlik neden olur? Makat kanaması için hangi doktora gidilir? Makat ağrısı için hangi bölüme gidilir? Halk arasında makattaki her sorun basur olarak adlandırılsa da aslında çok farklı hastalıklar söz konusu olabilir. Makat ağrısının en sık görülen sebebi anal fissür yani çatlaktır. Daha az sıklıkla içinde kan pıhtısı oluşmuş hemoroidler ve makat çevresi apseleri de ağrıya yol açabilirler.

Makatta kanama olduğu zaman mutlaka bir hekime görünmelidir. Çoğu makat hastalıklarında şiddeti ve şekli değişecek şekilde kanama meydana gelir. Genç yaşlarda daha çok hemorid, fissür, iltihaplı bağırsak hastalıkları gibi hastalıklar akla gelmekle birlikte ortaya gelmekle birlikte orta yaş üzerinde kalın bağırsak tümörleri, damar yumakları hastalıkları akla gelir. En sık kanama yapan hastalık hemoroidtir. Peki Makat kanaması için hangi doktora gidilir?

Makat kanaması için hangi bölüme-doktora gidilir?

Makat sorunları için hangi bölüme gidilir, makat çatlağı hangi doktor bakar, makattan taze kan gelmesi, makatta kanama nasıl durdurulur, makattan kan gelmesi nasıl geçer, makat kaşıntısı hangi bölüm bakar? Anal bölgede görülen şikayetler ve hastalıkların tümü için genel cerrahi uzmanları tercih edebilirsiniz. Tabii ki daha iyi hizmet alabilmek için Proktoloji uzmanlarına da görünebilirsiniz. Proktoloji genel cerrahinin bir alt dalı olup, özellikle makat hastalıkları teşhis ve tedavisi konusunda daha deneyimli oldukları söylenebilir. 

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23