Sindirime yardımcı olduğu düşünülen madem suyunun tehlikelerini biliyor musunuz? Maden suyunu tüketirken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır.
-Vücudun mineral dengesini korumak için tüketilen maden suyu, içerisinde magnezyum, sülfat, karbondioksit, sodyum ve bikarbonatla barındırıyor.
-Aldığınız maden suyunun içeriğini muhakkak okuyun. Her maden suyu aynı sodyum içeriğine sahip değildir.
-Fazla sodyum içeriği kan basıncını tehlikeli şekilde yükseltebilir.
-Yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlığı olan kişiler özellikle sodyum oranı az maden sularını tercih etmeli.
-Meyveli maden suları ise sade maden sularından farklı yapıya sahiptir. İçerisinde tatlandırıcı, şeker ya da benzer katkı maddeleri bulunur.
-Bu nedenli meyveli maden suyu içiyorsanız içerisindeki şeker miktarını da dikkate almalısınız.
-Maden suyunu bardağa dökerek içmek içerisindeki gazın kaybolmasına sebep olur bu yüzden en uygunu şişeden içmektir.
-Maden suyu alırken şişesinin cam olmasına dikkat edin. Cam, her zaman daha sağlıklı bir tercihtir.
-Hızlı maden suyu tüketimi şişkinliğe sebep olur. Yemeklerden 1-2 saat önce ya da sonra tüketmek en ideal zamandır.
Yasemin.com'dan alınmıştır.