• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

M. Kemal’e hakaretin babası Doğan Medyası

Yeniakit Publisher
2017-05-13 10:18:00 - 2017-05-16 13:28:44
M. Kemal’e hakaretin babası Doğan Medyası

Mustafa Kemal’in manevi kızı olarak bilinen Afet İnan’a yönelik ‘metres’ yakıştırmasını medyada ilk olarak Doğan Grubu’nun gündeme getirdiği ortaya çıktı. Doğan medyasının Afet İnan’la ilgili, “Çankaya ve Dolmabahçe’nin nikahsız hanımefendisi” ifadelerini kullandığı belirlendi.

TVnet’te yayınlanan, tarihçi Mustafa Armağan’ın hazırlayıp sunduğu Derin Tarih Programı’nda Afet İnan ile Mustafa Kemal arasında ilişki olduğuna yönelik açıklamalar tartışmalara sebep olmuş, Hürriyet Gazetesi ve CNN Türk Televizyonu öncülüğünde bir linç kampanyası başlatılmıştı. Akit Gazetesi, Mustafa Kemal’e ilişkin söz konusu iddiaların aslında Doğan Medyası tarafından gündeme getirildiğini ortaya koyan belgelere ulaştı. Gazi ile manevi kızı olarak bilinen Afet İnan arasında bir ilişki olduğu yönündeki haberlerin ilk olarak gruba bağlı Posta Gazetesi, CNN Türk televizyonu ve o dönem Doğan Grubu’ndaki Milliyet gazetesi tarafından “Çankaya ve Dolmabahçe’nin nikahsız hanımefendisi”, “Ata ne kadınları sevdi”, “Ata’nın kalbini kıran kadınlar…” başlıklarıyla haberleştirildiği ortaya çıktı. Mustafa Kemal hassasiyeti üzerinden kamuoyu tepkisi oluşturma projesine start verilmesi sonrası ise alelacele CNN Türk sitesinde bulunan ifadelerin çıkartıldığı, gazete arşivlerinden de Posta gazetesinin ilgili sayısının silindiği belirlendi. 

O İFADELER KARTELİN ARŞİVİNDE

Mustafa Kemal’in manevi kızı olarak bilinen Afet İnan’la ilişkisi olduğunun Derin Tarih programında gündeme gelmesini “M. Kemal’e hakaret” olarak yansıtan Aydın Doğan’a ait medya organlarının arşivinde de aynı iddialar yer alıyor. Kartel Medyası, 2001 ve 2004 yıllarında söz konusu iddiayı iri puntolarla gazete ve televizyonlarında gündeme getirdi. Aydın Doğan’ın magazin/baldır-bacak gazetesi Posta’da 6 Kasım 2001’de yayınlanan nüshasında “Ata ne kadınlar sevdi” başlıklı 1. sayfa haberinde “‘Atatürk’ün Gönül Galerisi’ adlı kitaba göre Mustafa Kemal’in hayatına 18 kadın girdi. Ama bu aşklaron çoğu mutsuz noktalandı.” ifadelerine yer verildi. Haberde Afet İnan ile ilgili olarak şu sözler yer alıyor: “Afet İnan, Çankaya ve Dolmabahçe Sarayı’nın nikahsız hanımefendisi olur.”

İKİYÜZLÜ DOĞAN MEDYA’YA DA CEZA VERİLECEK Mİ?
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Mustafa Kemal hassasiyeti üzerinden kamuoyu tepkisi oluşturma projesine start verilmesi sonrası CNNTürk sitesinde bulunan ifadelerin alelacele çıkarılması Doğan grubunun ikiyüzlülüğünü deşifre etti. 2001 ve 2004 yıllarında Mustafa Kemal ile Afet İnan ilişkisinin dillendirildiği tarih programına “Mustafa Kemal’e hakaret” iddiasıyla soruşturma açan yargı mekanizmasının Aydın Doğan için de işlem başlatması bekleniyor.

AFET İNAN DAHİL 17 KADIN

Aydın Doğan’a ait olduğu dönemde Milliyet gazetesinde de aynı haber yer aldı. 6 Kasım 2001’de Milliyet’in 4. sayfasında “Atatürk’ün aşk hayatıyla ilgili yeni iddialar – Ata’nın kalbini kıran kadınlar” başlıklı haberde Mustafa Kemal’in başta Afet İnan olmak üzere Müjgan, Selanikli Hatice, Şevki Paşa’nın kızı Emine, Romen Kızı Fani, Mara Dimitrina, Nicolina Radoslavof, Elana Akcof Hilda Christianus, Nazmiye, Madame Corinne, Matmazel Edith, Fikriye, Beathe Gaulis, Evelyn Barrett, Latife Uşakizade, Madame Baur, ve Zsa Zsa Gabor ile gönül ilişkisi yaşadığı öne sürüldü.

CNN TÜRK, ‘AFET İNAN’I ÇIKARDI

Mustafa Kemal’in nikahsız birliktelikleri Doğan Medya’nın CNN Türk TV’sinde de yayınlandı. Afet İnan’dan “Atatürk’ün hayatına giren kadın” olarak bahsedilen haber, tarihçi Mustafa Armağan ve Süleyman Yeşilyurt’un aynı konu üzerinden hedef gösterilmesinin ardından CNN Türk internet sitesinden alelacele kaldırıldı. 

YEŞİLYURT TUTUKLANDI

Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret ile halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçlarından hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Süleyman Yeşilyurt, Avukat kızı Berin Yeşilyurt ile Bakırköy Adalet Sarayına geldi. Yeşilyurt, “Posta gazetesi, ‘Ata ne kadınlar sevdi’ diye kitabımı haber yaptı. Milliyet gazetesi de kitabın haberini yaptı. O gün beni övüyorlardı. Bugün ne oldu da bana sövüyorlar?’’ diye konuştu. Yeşilyurt mahkemede ifadesinin alınmasının ardından tutuklandı. 

FARUK ARSLAN

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23