Sorbe yapımı oldukça basittir, evde hemen yapıp tüketebileceğiniz basitliktedir hatta.
Sorbe yapımı oldukça basittir, evde hemen yapıp tüketebileceğiniz basitliktedir hatta. Üstelik dondurma gibi yağ içermediğinden dondurmadan daha hafiftir.
Sorbe nedir?
Süt, kaymak gibi süt ürünleri içermeden meyve, meyve püresi, su ve şekerle yapılan donuk tatlıya verilen isimdir. Dondurma ile sorbe arasındaki temel fark dondurmanın süt ve süt ürünleri içermesidir.
Limonlu Sorbe tarifi için malzemeler
Malzemeler
- 275 gr toz şeker
- 600 ml su
- 1 limonun rendelenmiş kabuğu
- 1 su bardağı limon suyu
- 30 gr pudra şeker
Süslemek için
- Limon kabukları
- Nane yaprağı
Limonlu sorbe nasıl yapılır?
Bir tencereye toz şeker ve suyu aktarıp şeker eriyene kadar orta ateşte pişirin. Eriyince 5-6 dakika kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Şekerli şurubu ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kasede karıştırın. Limon suyunu ekleyin. Pudra şeker ilave edin. Karışımı buzlukta 1 gece bekletin. Dondurma kaşığı ile kuplara paylaştırın. Limon kabukları ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.