• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

LGS'ye giren öğrenci sınav sonucunu beklerken hayatının şokunu yaşadı! “Kızımın geleceği ile oynanmasın”

Yeniakit Publisher
2020-07-12 08:29:00 -
LGS'ye giren öğrenci sınav sonucunu beklerken hayatının şokunu yaşadı! "Kızımın geleceği ile oynanmasın"

Osmaniye'de 8'inci sınıf öğrencisi Pınar Akbaş, 20 Haziran'da girdiği Liselere Geçiş Sınavının (LGS) sonuçlarını heyecanla beklerken, okuldan gelen telefonla şoka uğradı. Annesi ile birlikte okula giden Akbaş, okul yetkililerinden sınav cevap kağıdının kayıp olduğunu öğrendi. Ortaokul öğrencisi Pınar Akbaş sınava çok çalıştığını belirtirken, kızın annesi de “Kızımın geleceği ile oynanmasın” diyerek Bakanlıktan ve Cumhurbaşkanından yardım istedi.

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde Liselere Geçiş Sınavına (LGS) giren öğrencinin, sınavdan sonra cevap kağıdının kaybolduğu ortaya çıktı. Konuyla ilgili Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürü'nden açıklama geldi.

Edinilen bilgiye göre, Kadirli Şehit Musa Sarıgöz Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencisi Pınar Akbaş, 20 Haziran’da yapılan LGS sınavına yine kendi okulunda girdi.

Sınav sonucunu beklerken şoka uğradı

16 Temmuz'da sınav sonucunun açıklanmasını beklemeye başlayan aileye okuldan telefon gelerek öğrenci ile birlikte okula gelmeleri istendi. Öğrencinin annesi Sevgi Akbaş kızını da alarak okula gitti. Okul yetkilileri aileye öğrencinin sınav cevap kağıdının kayıp olduğunu ve Pınar Akbaş’ın bu konuda bilgisine başvuracaklarını söyledi. Sınav sonucunu beklerken aldığı bu haberle şok yaşayan öğrenciye sınava kesin girip girmediği soruldu.

Sınav sonrası üzerinde adının yazılı olduğu soru kitapçığını da aldığını söyleyen Pınar Akbaş, “Ben okulumda sınava girdim. Ancak geçtiğimiz hafta bizi okula çağırarak optiğimin kaybolduğunu söylediler. Sınava çok çalışmıştım tüm emeğim boşa gitti. 76 soru cevapladım. Bazı soruları da boş bıraktım. Benim sınava girdiğim salonda arkadaşım da vardı beni sınavda o da gördü. Şu anda sınava hiç girmediğim görünüyor” dedi.

"Bakanlıktan ve Cumhurbaşkanımızdan yardım bekliyorum"

Kızımın geleceği ile oynanmasın” diyen anne Sevgi Akbaş ise “Bizi okuldan çağırdılar geldik. Kendilerini bakanlıktan aramışlar sanırım bize öyle dediler ve kızımın cevap optik kağıdının kayıp olduğunu söylediler. Pandemi döneminde kızım sürekli ders çalışmıştı. Dershaneye de göndermiştim. Bana adresime en yakın okula göndeririz dediler. Ben öyle olsun istemiyorum kızımın hakkının aranmasını istiyorum. Bakanlıktan ve Cumhurbaşkanımızdan bu konuda yardım bekliyorum” şeklinde konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Milli Eğitim Müdürü'nden açıklama!

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tapsız ise Bakanlıktan şube müdürünün arandığını ve konudan haberdar olduklarını belirterek, "Öğrencimizin cevap kağıdının birinin olmadığı söylendi. Soru kitapçığının arasında mı kaldı, buradan gönderildi başka yerde mi kayboldu henüz bilmiyoruz. Bakanlık oradan araştırıyor biz de buradan araştırıyoruz. Aileyi bunun için okuldan aradılar ve bilgilendirdiler" dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mesut

Umarım öğretmen gözlemciler de kendi okulunda sınava. Girip sonuca şaibe karışma ihtimali olan sistem devam etmiyordur

Kocasolak

Koca Türkiye’de HER İŞİ Cumhurbaşkanı yada bakan çözecekse o bürokratlara BOŞUNA maaş vermeyelim, kovalım gitsinler.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23