Oruç tutanlar ramazanda bir kısım soruların cevabını aramakta öyle ki ramazan ayında televizyon programları yapan isimlere her akşam oruca ilişkin çok fazla soru gelmekte. Mesela en çok sorulan sorulardan biri de oruçluyken ağda yapılır mı? sorusu oldu.
İslam Alemi on bir ayın sultanı ramazanın manevi güzelliklerinden istifade etmekte. Ramazan ayının ortalarına doğru ilerlemeye devam edilirken, Oruç tutanlar ramazanda bir kısım soruların cevabını aramakta öyle ki ramazan ayında televizyon proğramları yapan isimlere her akşam oruca ilişkin çok fazla soru gelmekte. Mesela en çok sorulan sorulardan biri de oruçluyken ağda yapılır mı? sorusu oldu.
İslam Alemi 2018 ramazan ayına yine gözyaşı ile girdi. Müslüman coğrafyasının içler acısı durumu Müslümanların huzurlu bir ramazan arzusunu güçleştirmekte. Ancak tüm olumsuzluklara rağmen ramazan ayının feyzinden, bereketinden, rahmetinden mağfiretinden istifade etmek isteyen Müslümanlar ramazan ayının girmesini fırsat bilmekte. On bir ayın sultanı olarak bilinen ramazan aynı zamanda Kur’an ayıdır da. İçinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini barındıran ramazan ayı Allah’ın rahmetini kazanmada önemli bir mihenk taşı olmakta fırsatını bilenler için. Ramazda oruç tutan vatandaşlar oruçlarının sakatlanmaması için hassasiyet göstermekte. Vatandaşların özellikle en çok merak edip sorduğu lens takmak orucu bozarmı, oruçluyken banyo yapmak mekruh mu, oruçluyken agda yapmak orucu bozar mı, orucluyken gusul alınırmı, oruçluyken banyo yapılır mı, oruçluyken diş fırçalamak, oruçluyken cinsel ilişkiye girmek orucu bozar mı, oruçluyken temizlenmek orucu bozar mı? Gibi soruların cevabı her oruç tutan vatandaşların için önem arz etmekte. İşte bu soruların cevabını haberin detayında okuyabilirsiniz.
LENS TAKMAK ORUCU BOZAR MI?
Lens takmak orucu bozar mı sorusuna gelince lens takmak orucu bozmaz. Nitekim vucuda iletilen veya mideye inen herhangi bir sıvı veya madde bulunmamaktadır.Eğer öyle olsaydı vücutla temas eden gözlük takmanın da günah olması ve orucu bozması gerekirdi. Bu nedenle lens takmanın orucu bozma gibi bir günahı bulunmamaktadır.