• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Lazer epilasyon yaptırmak orucu bozar mı?

Yeniakit Publisher
2020-03-28 16:19:00 -
Lazer epilasyon yaptırmak orucu bozar mı?

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte orucu bozan durumlar bir kez daha gündeme geldi, en çok merak edilen konulardan biri de ağda ve epilasyon oldu. Kişisel bakımın bir parçası olan ağda ve epilasyonun oruç ibadetini etkileyip etkilemediğini merak eden kullanıcılar, internet üzerinden araştırma yapıyor. Peki, ağda veya epilasyon yaptırmak orucu bozar mı? Lazer epilasyon orucu bozan durumlar arasında mı?

Ağda veya epilasyon yaptırmak orucu bozar mı? Lazer epilasyon orucu bozan durumlar arasında mı? sorularının cevaplarını araştırdık. İşte konu ile ilgili merak edilenler...

LAZER EPİLASYON ORUCU BOZAR MI?

Vücuttaki kılların hangi yolla olursa olsun alınması orucu bozmaz. Çünkü oruç, bir şey yemek ve içmekten dolayı bozulur. Kıl almak veya aldırmak bunların kapsamında olmadığından orucu bozmaz.

Burada şu husus da belirtilmelidir ki, kadının erkeğe karşı avret mahalli eller, ayaklar ve yüzü hariç tüm bedenidir. Kadının kadına karşı avret mahalli, diz kapağı ile göbek arasıdır. Zaruret ve ihtiyaç olmadan bu yerlerin dışındaki bölgelerin başka kadınlara veya erkeklere gösterilmesi caiz değildir. Bu itibarla ağda veya lazerle epilasyon yaptırmak isteyen kişinin, erkek olsun kadın olsun yabancı bir kişiye avret mahallini açması helal olmadığı gibi, bu işlemi uygulayan kişinin de bu kısma bakması ve dokunması helal değildir (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 187,194-195).

Kaynak: Diyanet İşleri Başkanlığı
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23