TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Meclis tarafından Suriye konusunda hükümete verilen yetkinin olası bir müdahale için yeterli olduğunu belirterek, ayrıca bir Meclis kararına ihtiyaç olmadığını söyledi. Kuzu, muhalefet partilerinin Suriye’ye olası bir müdahale konusunda, Meclis’in yeni bir karar alması gerektiği yönündeki görüşlerini değerlendirdi.
Kuzu, muhalefetin niyetinin, üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğunu ifade ederek, “Meclis tarafından Suriye konusunda hükümete verilen yetki, bu ülkeye olası bir müdahale için yeterli. Ayrıca bir tezkereye ihtiyaç yok” dedi.
Burhan Kuzu, bu tür tezkerelerde net ifadelere yer verilmediğini, bunun örneklerinin sınırötesi operasyon ve 1 Mart tezkeresinde de görülebileceğini anlatarak, milli iradenin tecelli ettiği Meclis’in aslında bu tür tezkerelerle hükümete adı konulmamış bir savaş yetkisi verdiğini kaydetti.
Olası bir müdahalede İncirlik Üssü’nün kullanılması için ayrıca bir Meclis kararına gerek olmadığını ifade eden Kuzu, buranın statüsünün farklı olduğunu bildirdi.