• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kuşbaşılı pide tarifi, nasıl yapılır? Kolay Kuşbaşılı pide tarifi

Yeniakit Publisher
2021-11-21 15:01:00 - 2021-11-21 15:06:35
Kuşbaşılı pide tarifi, nasıl yapılır? Kolay Kuşbaşılı pide tarifi

Sofraları güzelleştirecek bir tarifle karşınızdayız.

Kuşbaşılı pide tarifi

Malzemeler

  • Hamuru için:
  • 2su bardağıun
  • 1/2su bardağıılık su
  • 1paketinstant maya
  • 1çay kaşığıtuz

İç harcı için:

  • 1tatlı kaşığıtereyağı
  • 200gramkuşbaşı dana eti
  • 2adetorta boy yeşil biber
  • 1adetbüyük boy domates
  • 1/4demetmaydanoz 
  • 1/2çay kaşığıtuz

Hamurların kenarlarına sürmek için:

  • 1adetyumurta sarısı
  • 1yemek kaşığızeytinyağı
  • 1su bardağırendelenmiş kaşar peyniri (üzeri için)

Yapılışı

Tuz ile harmanladığınız unun orta kısmını havuz gibi açın. Unun orta kısmına aldığınız instant mayayı, azar azar eklediğiniz ılık su ile karıştırdıktan sonra kenar kısımlarda kalan un ile mayayı karıştırmaya başlayın. Kıvam alana kadar yoğurduğunuz hamuru, unlanmış mutfak tezgahı üzerinde avuç içinizle bastırarak yoğurmaya ve mayayı aktif hale getirmeye devam edin. Özleşen hamuru üzerini kapattıktan sonra oda sıcaklığında, 30 dakika kadar bekletin. Pidenin kuşbaşılı iç harcını hazırlamak için; ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız sivri biberleri yarım ay şeklinde doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küp şeklinde doğrayıp fazla suyunu süzdürün. Kuşbaşı dana etlerini küçük parçalar halinde doğrayın. Maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Tereyağını küçük bir tavada eritin. Küçük parçalar halinde kıydığınız kuşbaşı dana etlerini, hafif bir renk alana kadar kavurun. Aralarda karıştırarak sırasıyla; yarım ay şeklinde doğranmış sivri biber, doğranmış domates, kıyılmış maydanoz ve tuzu katın. Suyunu çekene kadar orta ateşte kavurduğunuz kuşbaşı etli iç harcı ocaktan alın ve soğuması için bir kenarda bekletin. Mayalanan pide hamurunu iki eşit parçaya böldükten sonra her bir hamur bezesini unlanmış mutfak tezgahı üzerinde, bir merdane yardımıyla uzunlamasına açın. Yaklaşık 30 cm. uzunluğunda açtığınız hamur parçalarının orta kısmına iki eşit parçaya böldüğünüz kuşbaşılı iç harcı yayın. Pideleri geniş bir spatula yardımıyla üzerine yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın. Kabarma paylarını da düşünerek mümkün olduğunca aralıklı yerleştirmeye çalışın. Yumurta sarısı ve zeytinyağını küçük bir kapta karıştırdıktan sonra bir fırça yardımıyla pidelerin üzerine sürün. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serptiğiniz pideleri, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-12 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23