• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kurban Bayramı'nda oruç tutulur mu?

Yeniakit Publisher
2020-03-27 12:44:00 -
Kurban Bayramı'nda oruç tutulur mu?

Müslümanlar, Kurban Bayramı'nın birinci günü oruç tutulup tutulmayacağını araştırıyor. Kaza oruçlarının çokluğu nedeniyle ya da sevap olabileceği düşüncesiyle kurban bayramı günü oruç tutmak isteyen vatandaşlar bu noktada ikna edici bir cevap arıyor. Peki, Kurban Bayramı'nın birinci günü oruç tutulur mu?

Kurban Bayramı'nın birinci günü oruç tutulur mu? Milyonlarca inanan titiz bir araştırmayla söz konusu sorunun cevabını arıyor. Allah'ın rızası için kesilen kurbanları oruç ibadetiyle taçlandırmak isteyen müminler doğru mu yapıyor? İşte cevabı. 

KURBAN BAYRAMI’NDA ORUÇ TUTULABİLİR Mİ?

Allah için kurbanların kesildiği kurban bayramı günleri de ziyafet günleridir. Hz. Peygamber (s.a.s.), teşrik günlerinin yeme, içme ve Allah’ı anma günleri olduğunu belirtmiştir (Buhârî, Savm, 66-67; Ebû Dâvûd, Savm, 49).

Bayram günleri, oruç tutmanın yasak olduğu günlerin başında gelir. Ramazan bayramının birinci gününde ve kurban bayramının dört gününde oruç tutmak tahrîmen mekruhtur (Mevsılî, el-İhtiyâr, I, 395-396; İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, III, 336). Bugünlerde oruç tutmanın hoş karşılanmayıp yasaklanması, bayram günlerinin yeme, içme ve sevinç günleri olmasından dolayıdır. Ramazan bayramı, bir ay boyunca Allah için tutulan orucun arkasından verilen bir “genel iftar ziyafeti” hükmündedir ve bu anlamından ötürü ona “fıtır bayramı (iftar bayramı)” denilmiştir. Ramazan bayramının ilk günü, bir aylık Ramazan orucunun iftarı anlamına gelir. Böyle toplu iftar gününde oruçlu olmak, Allah’ın sembolik ziyafetine katılmamak anlamına gelir ki, bunun yakışıksız bir davranış olduğu ortadadır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23