• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kur’an kursları öz evlat

Yeniakit Publisher
2013-11-03 22:47:47 - 2013-11-04 07:34:59
Kur’an kursları öz evlat

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kur’an Kursları’nın artık üvey evlat olmayacağını gösteren yasal düzenlemenin yapılması için talimat verdi. Bundan böyle Kur’an Kursu öğrencilerinin yemek ve iaşesini devlet karşılayacak. Ayrıca öğrencilere de toplu taşıma araçlarında indirimli seyahat için paso verilecek.

HASAN ÖNAL / ANKARA - Halkın yoğun ilgi gösterdiği Kur’an kurslarına yönelik hükümet iki önemli adım atmaya hazırlanıyor. Yıllardır hayırseverlerin desteği ile ayakta duran Kur’an kurslarının iaşeleri artık bütçeden karşılanacak. Ayrıca Kur’an kurslarındaki öğrenciler ile öğreticilere, toplu taşıma araçlarında geçerli olmak üzere paso verilmesine yönelik düzenleme de yapılacak.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın talimatıyla Kur’an kurslarıyla ilgili iki önemli adım atılıyor. Daha önce hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanan Kur’an kurslarındaki yemek ve iaşe bedelleri gelecek yıldan itibaren bütçeden karşılanacak. Bozdağ’ın talimatıyla yapılan yasal düzenlemenin ardından ilk defa 2014 yılında Kur’an kurslarındaki yemek ve iaşe bedelleri bütçeye konulacak kaynaktan karşılanacak. Bununla ilgili 2014 bütçesine, Kur’an kurslarını yemek ve iaşe bedellerinin karşılanmasına yönelik ödenek konuldu. Belediye otobüsü ve metrolarda öğrenci ve öğretmenlere paso verilmesine rağmen Kur’an kursundaki öğrenciler ile öğreticilere paso ayrımı da ortadan kaldırılıyor. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Kur’an kursu öğrenci ve öğreticilerine de paso verilmesine yönelik düzenleme yapılması talimatını verdi. Kur’an kursu öğrenci ve öğreticilerine paso verilebilmesi için Bakanlar Kurulu’nun 2002 yılında çıkarttığı kararnamede değişiklik yapılması  başta olmak üzere gereken düzenlemeler yapılacak.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BAŞLATMIŞTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Kur’an kursu öğrenci ve öğreticilerine yönelik yaptığı düzenlemenin bütün belediyeler tarafından da yapılması sağlanacak. Yapılacak değişikliğin ardından İstanbul’da olduğu gibi tüm Türkiye’de Kur’an kursu öğrenci ve öğreticileri de toplu taşıma araçlarından indirimli olarak yararlanabilecek.

BOZDAĞ’DAN BRAİLLE ELİF CÜZÜ İSTEDİ

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a twitter üzerinden ulaşan Recep Kaş, görme engelli bir vatandaş için Braille alfabesi ile yazılmış elif cüzü istedi. Bozdağ da bu mesaj üzerine talimat vererek Braille elif cüzü gönderilmesini sağladı. Görme engelli Avukat Ahmet Haydar, Bozdağ tarafından gönderilen elif cüzü ile İzmir Urla İskele Camii’nde Kur’an-ı Kerim öğrenmeye başladı.



x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23