• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Kudüs Müslümanlardaysa İslâm dünyası özgürdür” diyen yazar Musa Biçkioğlu: Kudüs’e sahip çıkmak boynumuzun borcu

Yeniakit Publisher
2020-02-03 09:30:00 - 2020-02-03 09:31:29
‘Kudüs Müslümanlardaysa İslâm dünyası özgürdür" diyen yazar Musa Biçkioğlu: Kudüs’e sahip çıkmak boynumuzun borcu

ABD ve İsrail’in son ‘ihanet planı’nı değerlendiren Yazar Musa Biçkioğlu, “Filistinliler davalarının peşinde bedel ödüyor. Halbuki bu bütün Müslümanların davasıdır. Kudüs’e sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur. Mukaddes toprakları savunan bir avuç Müslümanın karnını tok edememiş 1.8 milyarlık bir İslam ümmetiyiz. Bu utanç da bize yeter” diyor.

ABD ve İsrail’in Yüzyılın Anlaşması adıyla deklare ettikleri ihanet planına karşı haklı tepkiler devam ediyor. Bütün güçlerini İslam âleminin paramparça oluşundan alan emperyalistlere karşı bir ve beraber olmak gibi bir mecburiyetimiz var. Haksızlığa sessiz kalan büyük vebalden kurtulamaz. Kudüs çalışmalarıyla yakından tanıdığımız Yazar Musa Biçkioğlu ile ‘ihanet planı’nı ve Kudüs’ü bekleyen tehlikeleri konuştuk...

Biri seçim diğeri azil derdinde

-ABD ve İsrail, Yüzyılın Anlaşması ile neyi amaçlamaktadır?

Dini manada Kudüs’e belki aşırı ehemmiyet vermeseler dahi siyasiler, toplumun tatmin edilmesi açısından buna önemli bir yer ayırırlar. 1948 öncesinde de bu böyleydi, İsrail kurulduktan sonra da. Netanyahu seçimi kaybetme Trump ise azledilme korkusuyla böyle çılgın bir atak yaptı.

-Bu hain anlaşma ile kendi siyasi geleceklerini mi kurtarıyorlar?

Kesinlikle. Bir taşla iki kuş vurulmuş oldu. Birincisi Netanyahu’nun oyları arttı. Trump açısından ise dindar olmadığı halde Yahudilerden de oy alıyordu ve bu hamle ile o da azledilme sürecini atlatma ve seçimlerde oyunu artırmak adına evangelistlerin oyuna ihtiyacı var.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kıyameti zorluyorlar

-Hiristiyanların bakışı nasıl?

Dindar olan Hristiyanlar için Kudüs ile ilgilenenler iki kesime ayrılır. Ortodoks ve Katoliklerin tutumu ile Evangelistlerin tutumu farklıdır. Ortodoks ve Katolikler Kudüs’teki herhangi bir farklı egemenliğe tahammülü ve müsaadesi yoktur. Avrupa hiçbir zaman Yahudilerin Kudüs’teki egemenliğini hazmedemez. Çünkü Yahudiler Hz. İsa’yı çarmıha germişlerdir. Evangelistlerin Kudüs’teki tavrı Yahudilerden yanadır. Çünkü onlara göre, kıyametin kopması için Filistin’de büyük bir savaş olmalıdır...

-Kudüs’ü nasıl kaybettik?

1917’de Osmanlı birlikleri, Kudüs tahrip olmasın diye İngilizlere bıraktı.

Ürdün ihaneti

1948 itibariyle İsrail Devleti’nin kuruluşu sırasında Ürdün sınırlarına dahil etti. İsrail Kudüs’ün batı yakasına yerleşti. 1967 yılında 6 Gün Savaşları sonunda Kudüs’ü işgal etti. 1994 Oslo Görüşmeleri’nde Ürdün büyük bir ihanete imza atarak Kudüs’ü İsrail’e bıraktı. Ve dünya kabul etmese bile 1980 yılından bu yana İsrail Kudüs’ü başkent olarak kullandığını ilan ediyor.

-İsrail fiilen başkent olarak mı görüyor?

Amerika’nın büyükelçiliği Kudüs’e taşıması da çok büyük ses getirmiştir. Şu an fiili manada Kudüs İsrail’in başkentidir.

Utanç duvarı

-Kudüs’teki Filistinliler hangi sorunlarla baş başa bırakıldı?

 Filistinlilerin ciddi sorunları var. İsrail anayasasına tabiiler. Geçici kimlikleri var. Utanç Duvarı ile nüfusları iyice azaldı. Evlerinin yıkılma sorunları var ve yakında İsrailli olan Arapların vatandaşlık haklarının elinden alınacağı da söz konusu.

-Mescid-i Aksa ne durumda?

Özel bir şey söylemiş olayım. Mescid-i Aksa, Ürdün Vakıflar İdaresi’ne bağlıdır. Oradan yönetiliyor. Ancak İsrail istediği zaman girebiliyor, tacizi ve hafriyat yapıyor. Mescid-i Aksa çevresinde arkeolojik çalışmalar yapmaya devam ediyor.

Planın hesabı sorulmalı

-İslam dünyası Yüzyıl Anlaşması ile ilgili nasıl davranmalı?

Katiyyetle reddetmeli. Hesabını da sormalıdır. Bu bir gasp planıdır. Kendi koydukları kural kanun, uluslararası kurallara uymama halidir. Bunları kim durduracak? İslam Dünyası bunları gündeme getirmeli ve geçmişin hesabını sormalıdır. Yoksa bu sayfanın kapatılması imkansızdır.

-Ümmetin Kudüs Planı var mı?

Evet, önemli bir soru. İslam Dünyası bugün maalesef Kudüs’ün ne olduğunu bilmeme gibi bir sorunu var. Dolayısıyla hiçbir planımız yok. Bizim Yahudilerle bir sorunumuz yoktur. Tarih boyunca İslam Ümmeti Yahudileri muhafaza etmiştir.

Filistin yalnız bırakılıyor

-Sorunumuz Siyonistlerle mi?

Bu Siyonist bir harekettir ve bunların nerede duracağı belli değildir.

-Filistinlilerin tepkisi ne olacak?

Filistinliler bölünmüş olsalar da hepsi davalarının peşinde bedel ödüyorlar. Bu dava tüm Müslümanların davasıdır. Kudüs’e sahip çıkmak Müslümanların boynunun borcudur. Her şeye rağmen mukaddes toprakları savunan bir avuç Müslümanın karnını tok edememiş 1.8 milyarlık bir İslam ümmetiyiz. Bu utanç da bize yeter. Artık birlik zamanı!

Türkiye hep vardı...

28 Şubat hariç Türk hükümetleri, Filistin taraftarı bir tutum sergilemiştir. Erdoğan döneminde hak ettiği yere gelmiştir. Türkiye’ye olan düşmanlığın sebebi İsrail’in tekerine çomak sokuyor oluşumuzdur.

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Abdullah

Biz daha Suriyedeki askerimizi koruyamıyoruz Filistinliyi nasıl koruyalım?

istanbullu

ŞOV YAPMA GİT CİHAD YAPANLARA KATIL
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23