• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kremalı mantar çorbası nasıl yapılır? Ev yapımı nefis kremalı mantar çorbası tarifi

Yeniakit Publisher
2020-04-12 14:51:00 -
Kremalı mantar çorbası nasıl yapılır? Ev yapımı nefis kremalı mantar çorbası tarifi

Kremalı mantar çorbası nasıl yapılır? Ev yapımı nefis kremalı mantar çorbası yapmak oldukça basit. Mantarın en sevdiğimiz hali şüphesiz kremayla yapılan çorbasıdır. Daha çok konserve ve hazır ürün olarak satılan kremalı mantar çorbasını evinizde de yapmanız mümkün. Üstlelik pratik ve daha lezzetli bir şekilde tüketeceğiniz şekilde mantar çorbası yapabilirsiniz. Peki, Kremalı mantar çorbası nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır? İşte ev yapımı nefis kremalı mantar çorbası tarifi

Kremalı mantar çorbası nasıl yapılır?

Malzemeler:

350 gram mantar
1 adet limon suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
4 su bardağı su
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber

Yapılışı:

Öncelikle 350 gram küp küp doğranmış mantarları 1 adet limonun suyu ve üzerini geçecek kadar su ile birlikte kaynatarak haşlayın. Bu yöntem mantarların kararmaması için oldukça önemlidir.

Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağı ve biraz zeytinyağını eritin, çorbanın terbiyesini yapmaya başlayın. Bu yağın içerisine 3 yemek kaşığı unu ilave edip kavurun.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Hafif renk alarak pembeleşen unun üzerine 1 su bardağı da sütü yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ilave edin. Sürekli karıştırmazsanız un topaklaşır bu da çorbanızın pürüzsüzlüğünü bozar ve tadını bozar.

4 su bardağı su, yarım tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber suyunu süzdüğünüz mantarları bu tencereye ilave edip, karıştırarak, kaynatın.
Çorba kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın, 5 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatın.

Mantarın sağlığa faydaları neler?

-Mantar kalp hastalıkları riskini ortadan kaldırır.

- Mantar tüketimi olan ya da ileride oluşabilecek kanserleri önler. Kanser riskinin %40 oranında azaltılmasına yardımcı olur.

- Kolesterol hastaların tüketmesi gereken bir yiyecektir. Çünkü mantarlar, kolesterolü düşüren pek çok life sahiptir.

- Kas ve kemik sağlığının güçlenmesine faydalıdır. Özellikle fazla kalori içermediği için sporcular tarafından tüketilmesi önerilir.

- Vitamin kaynağıdır. Mantar içerisinde D vitamini, kalsiyum ve bakır bulunur. Bu mineral ve vitaminler insan sağlığı açısından oldukça büyük faydaya sahiptir.

- Mantarlar içerisinde çeşitli antioksidanlar bulundurur. Bu antioksidanlar sayesinde genç ve sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23