• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Köşeye sıkışan katil Esed rejimi Türkiye'ye zeytin dalı uzattı!

Yeniakit Publisher
2019-10-16 10:14:00 - 2019-10-16 10:31:13
Köşeye sıkışan katil Esed rejimi Türkiye'ye zeytin dalı uzattı!

Suriye'deki katil Esed rejiminin Enformasyon Bakanlığı Müsteşarı ve Baas Partisi yöneticisi Dr. Bessam Abu Abdullah, Ankara ile Şam arasında kurulacak diyaloğun bütün bölgeye yararlı olacağını dile getirerek, Türkiye'nin mülteci sorununu Suriye Hükümeti ile çözebileceğini belirtti.

Suriye'de on binlerce insanın kanını döken katil Beşşar Esed rejimi Türkiye'ye zeytin dalı uzattı.

Suriye Enformasyon Bakanlığı Müsteşarı ve Baas Partisi yöneticisi Dr. Bessam Abu Abdullah, terör örgütü PYD/YPG'nin Esed'in liderliği altında Suriye ordusuna katılacağını ve Suriye bayrağını çekeceğini öne sürdü.

Abdullah, rejimin Türkiye'deki yayın organı gibi hareket eden Aydınlık Gazetesi'ne verdiği mülakatta, YPG'ye kesinlikle güvenmediklerini ve bunun bir 'teslimiyet' olduğunu belirterek, "Anlaşma denen şeyin içeriği tamamen teslimiyete dayanıyor. Suriye hükümeti ve Suriye ordusunun söz konusu anlaşmada hiçbir yükümlülüğü yok." dedi.

"Türkiye geleceğe bakmalı"

Ankara ile Şam'ın diyalog kurması gerektiğini belirten Abdullah, "Türk tarafı durum değişikliğini kavramalı. Artık geleceğe bakmalı. Suriye ordusunun Münbiç'e ve diğer şehirlere girmesini kabul etmeli, çünkü oralar Suriye toprağı" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin mülteci sorununu Suriye Hükümeti ile çözebileceğine dikkat çeken Abdullah, iki ülke arasında kurulacak diyoloğun bütün bölgeye yararlı olacağını kaydetti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Türkiye ve Suriye arasındaki görüşmeler yeniden başlamalı"

Suriye’deki tek tehlikenin YPG olmadığını belirten Abdullah, "İdlib’de Haseke çevresinde IŞİD ve El Nusra terör örgütleri de var. Sonuçta Türk hükümeti oturup şu noktayı düşünmeli; terör tehditlerine karşı Türkiye ve Suriye arasında askeri ve siyasi görüşmeler yeniden başlamalı. Bence Türkiye’deki pek çok siyasi parti ve kurum da bu görüşte." dedi.

İki ülke arasında derhal diyalog kurulmasını isteyen Abdullah, "Şam ve Ankara arasındaki diyalog sadece Suriye ve Türkiye halklarının değil, bütün bölge halklarının yararına olur. Biliyorum karmaşık meseleler var. Ve iki hükümet arasında güven ilişkisi yok. Fakat bence iki ülke arasında bu diyalog bir an önce başlatılmalı." diye konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ihsan

sen katledesin diyemiverelim mültecileri katil esad.

Fırat Kalkanı

Aşşağılık katiller, neden bırakıp kaçtınız o zaman...Siz ancak masum insanların üzerine varil bombaları atar, sivil şehirleri bombalar, iran kafir milislerini sokup, sivil müslümanları katledersiniz...Daeş,Pkk ile sürekli danışıklı dövüş yapan siz değil misiniz?El-Muhaberat, Mossad'ın yan kuruluşu değil mi? Bu katil rejim gitmeli.Türkiye direk Münbiç'e girmeli..Rusya zarar görmek istemiyorsa askerini Abd gibi çeksin.Yoksa mal mal bakar durur.Ölülerini toplar.Biz şehidlerimizi topluyoruz.Kan akmadan önce yapılsaydı bunlar.Biz şehirleri Esed köpeği için mi kurtarıyoruz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23