• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Koru'dan AK Parti'ye 'erken seçim' uyarısı

Yeniakit Publisher
2015-07-07 13:03:08 - 2015-07-07 13:03:05
Koru'dan AK Parti'ye 'erken seçim' uyarısı

AK Parti içinde 'erken seçim' isteyenlerin varlığına dikkat çeken Fehmi Koru, 'Halkın son tercihini, “milli irade”yi çöpe atma anlamına gelecek bir siyasi tavır, takınana zarar verir' diyerek AK Parti'ye de kritik bir mesaj verdi.

Koru, 'AK Parti yönetiminin, 7 Haziran seçiminden sonra kendileri için en uygun formülün "seçimi yenilemek" olacağı kararına vardığı, koalisyon hükümetinin kurulacağı izlenimlerinin yanıltıcı olduğu, AK Parti'nin diğer partileri koalisyon söylentileriyle oyalayıp Anayasa'daki 45 günlük süreyi dolduracak ve seçimi tekrarlatacak olduğu'na ilişkin iddiaları topa tuttu.

Koru, parti içinde 'erken seçim'i savunanlara ve AK Parti'ye yakın bazı yazarların 'erken seçim' çağrısı yapmalarına karşı çıktığı yazısında, "Halk 2002 yılında oylarıyla AK Parti'yi tek başına iktidara taşıdığı gibi, her seçimde biraz daha artırarak, devletin idaresini 13 yıl boyunca yine ona bıraktı. Arada, AK Parti'nin istediği Anayasa değişikliklerine referandumda onay verdi aynı halk; AK Parti'nin aday olarak sunduğu Tayyip Erdoğan'ı ilk turda Cumhurbaşkanı seçeli de henüz bir yıl olmadı. Bütün o seçimlerde doğru ve bilinçli davrandığına inanıyoruz da, son seçimde mi halkın aklının çelindiğini ve yanlış yaptığını sanıyoruz? " diye eleştiride bulundu.

"KİMİN HESABIYSA YANLIŞ HESAP"

AK Parti yönetimi ve hatta doğrudan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Haberleri" href="http://www.yeniakit.com.tr/recep-tayyip-erdogan">Recep Tayyip Erdoğan irtibatlandırılan bu iddialar hakkında "Kimin hesabıysa bu, yanlış bir hesap" diyen Koru, AK Parti'nin bugüne kadar en önem verdiği, ısrarla savunduğu kavramın “milli irade” kavramı olduğunu ve sandığın iradesine karşı çıkmayacaklarını belirtti.

"EKSTRA RİSK"

7 Haziran günü sandığa yansıyan sonucun “milli irade” olduğunu ve halkın bu tercihine saygı duyulması gerektiğini vurgulayan Koru, "Sanki böyle bir irade yokmuş veya önemli değilmiş gibi davranmak, bunu göze alan parti için ekstra bir risktir." dedi.

"7 HAZİRAN BİR YOL KAZASI" MI?

"Partiye yakın kalemler arasında yenilenecek seçimde 7 Haziran'dan farklı bir sonuç çıkacağına dair iddiaya girenler" olduğunu da ekleyen Koru, bu yazarların "7 Haziran'ı bir yol kazası olarak gördüğünü, kasımda gidilecek bir seçime kadar kazanın etkilerinin giderileceğini düşündüklerini" belirterek, "aynı kalemlerin, 7 Haziran'a gidilen günlerde de, AK Parti'nin oy kaybına uğrayabileceği uyarılarında bulunanlara güldükleri"ni söyleyerek, ismini vermediği 'AK Parti'ye yakın' bu yazarları tutarsızlıkla eleştirdi.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23