• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Koronavirüs testi eczanede var mı? Evde koronavirüs testi yapılır mı?

Yeniakit Publisher
2020-04-11 11:05:00 -
Koronavirüs testi eczanede var mı? Evde koronavirüs testi yapılır mı?

Koronavirüs testini evde yapmak mümkün mü? Koronavirüs vaka sayısı ülkemizde 47 bini aştı. Vaka tespiti için günlük test sayısı ise 30 bini geçti. Hastaneye gitmek istemeyen, semptomu olmamasına rağmen “Acaba hasta mıyım?” diyenler ise testlerin evde yapılıp yapılmayacağını araştırmaya başladı. Pek çok kişi “ Koronavirüs testi eczanede yapılıyor mu?” , “Eczanede koronavirüs testi satılıyor mu?” , “Koronavirüs testi evde yapılır mı?” , “Kimlere koronavirüs testi yapılır?” sorularının cevaplarını araştırıyor. Peki, evde koronavirüs testi yapılır mı?

Aralık ayında Çin’de ortaya çıkan koronavirüs kısa sürede dünyaya yayıldı. Virüs nedeniyle tüm dünyada 102,789 kişi yaşamını yitirdi. Hal böyle olunca vatandaşların akıllarında “Acaba hasta mıyım?” , “Koronavirüse bağışıklık kazandım mı?” , “Koronavirüs testi nasıl yaptırırım?” sorularının cevaplarını araştırıyor. İşte, detaylar.

Koronavirüs testi eczanede var mı? Evde koronavirüs testi yapılır mı?

Pek çok kişi evde koronavirüs testi yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Konu hakkında İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu açıklama yaptı. Sarıalioğlu, “Testlerin eczanelerde yapılması ya da kişilerin testleri temin ederek kendi kendine yapması doğru yöntem değil. Tüm bilgiler devlet tarafından toplanmalı. En önemlisi test sonucundaki pozitif devletle paylaşılması ve vakanın etrafının izole edilmesi. Bu nedenle koronavirüs testinin mutlaka hastanede, Sağlık Bakanlığı denetiminde yapılması gerekli. Eczanede ya da başka bir yerde test olmaz” dedi.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23