• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Koronavirüs 'pangolin'den mi bulaştı? Pangolin nasıl bir hayvan?

Yeniakit Publisher
2020-02-09 02:02:00 -
Koronavirüs 'pangolin'den mi bulaştı? Pangolin nasıl bir hayvan?

Daha önce insanlara yarasa çorbasından bulaştığı iddia edilen koronavirüs hakkında Çinli bilim insanlarının yeni bir iddiası var; pangolin. İlk olarak Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı kasıp kavuran corona virüsü hakkında bir iddia gündeme geldi! Koronavirüse pangolin mi neden oluyor? Pangolin nedir, nerede yaşar?

Daha önce yarasalardan bulaştığı iddia edilen corona virüsü hakkında son dakika iddiası geldi. Yarasa çorbasından bulaştığı iddia edilen koronavirüsünün bu kez de pangolin ismi verilen memeli hayvanlardan bulaşmış olabileceğini ifade edildi. Dünyayı tehdit eden koronavirüsü bulaştırdığı iddia edilen pangolin nedir, nerede yaşar nasıl bir hayvan? Pangolinler nerede görülür? Tüm bu soruların cevaplarını özel olarak hazırladığımız içeriğimizde bulabilirsiniz.

Ortaya çıktığı günden bu yana Çin başta olmak üzere tüm dünyanın gündemini meşgul eden corona virüsü ile ilgili son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor. Son olarak koronavirüsün yasa dışı bir şekilde ticareti yapılan "pangolin"den bulaşmış olabileceği öne sürüldü. Çin'in Vuhan şehrinde ortaya çıktığı günden itibaren binlerce kişide tespit edilen ve çok sayıda ölüme sebep olan hastalığın kaynağı araştırılıyor. Güney Çin Ziraat Üniversitesi'nde yapılan araştırmalar neticesinde elde edilen son dakika haberine göre pangolinin potansiyel corona virüsü taşıyıcısı olabileceği duyuruldu.

Dünya genelinde, yasa dışı yollarla avlanan pangolinler, pullarının tedavi edici özelliği olduğuna inanılan Asya'ya kaçak yollarla getiriliyor.

Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN), 2000-2016 arasında yaklaşık 1 milyon pangolinin uluslararası düzeyde kaçakçılığının yapıldığını tespit etmişti.

Kaçakçılığı en çok yapılan vahşi memeli olarak da kayıtlara geçen pangolinler, IUCN'nin nesli tehdit altındaki türler listesinde yer alıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Pangolin nerede yaşar?

Gagalı memelilerin, memeliler içerisindeki tür olarak gösterilir. Pangolinlerin yarısı Afrika ve yarısı da Asya'da olan 8 türü bulunuyor. Gerçek pullarla kaplı yaşayan tek memeli olarak yaşamını sürdürüyor. Pangolinlerin pulları, insan cildi ve tırnağını da oluşturan keratin proteininden oluşmuştur. Fakat, arka kenarları jilet keskinliğine sahip olduğu için pangoline sarılmak hiç doğru bir yöntem olmayacaktır.

Pangolinlerin, tünel kazmak ve karınca yemek için eşelemekte kullandığı çok keskin pençeleri vardır. Korktuklarında arka bezlerinden kokarcanınkine benzer kötü kokulu, bir asit salgılarlar. Her ne kadar kedilere karınca yiyenlerden daha yakın akraba olsalar da büyük ihtimalle evde beslenmeyecek bir yapıya sahipler.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Önder

Ula bunu da mi yiyiysiz?

Hes

Faremi pangolinimi tercih ediyorlar ama en çok fareyi seviyorlarmis
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23