• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Koronavirüs engel olamadı! Çiftler maske altında ‘evet’ dedi

Yeniakit Publisher
2020-03-21 12:41:00 -
Koronavirüs engel olamadı! Çiftler maske altında ‘evet’ dedi

Mersin'de koronavirüs salgını nedeni ile nikah törenleri davetliler olmadan gerçekleştirilirken, çiftler virüs nedeniyle alınan tedbirler kapsamında maske takarak imzaları attılar.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirler nedeniyle çiftler nikah törenlerini davetliler olmadan gerçekleştiriyor.

Mersin'de dünyaevine girmeye hazırlanan çiftler de nikah törenlerini davetliler olmadan gerçekleştirdi. Salona gelen çiftler, şahitler ve nikah memuru maske takarken, nikah öncesi çiftlerin ellerine dezenfektan sıkıldı.

Ellere dezenfektan sıkıldı, maske takıldı

Mersin'de koronavirüs salgını nedeni ile nikah törenleri davetliler olmadan gerçekleştirildi. Salona gelen çiftler, şahitler ve nikah memuru maske takarken, nikah öncesi çiftlerin ellerine dezenfektan sıkıldı. Koronavirüs tehdidine karşı yeni nikah başvuruları alınmazken, önceden gün alanlar ve ertelenmeyen nikahlar önlem altında gerçekleştirildi.

Nikahlarını kıydırmak isteyen çiftler, Evlendirme Dairelerine başvurduklarında sadece iki şahitle davetsiz olarak nikahlarının kıyılacağı cevabını aldı. Alınan tedbir kararına uyan çiftler, nikahlarını davetliler olmadan kıydırmak zorunda kaldı. Çiftlerin yakınları ise salon dışarıda mutlu anlarına eşlik etti. Bazıları ise nikaha gelemeyen yakınları için canlı yayın yaparak, nikahı takip etmelerini sağladı.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Sağlık nedeniyle düğünü erteledik"

Mezitli Belediyesi Nikah Salonu'nda önlem altında nikah kıydıran Elif Aytekin ve Enes Hüseyin Dinç çifti, tedbir altında da olsa nikahları kıyıldığı için mutlu olduklarını söyledi. Sağlığın daha önde geldiğini dile getiren Aytekin, düğünlerini de ertelemek zorunda kaldıklarını ifade etti.

"Doğru bir uygulama"

Nikahları yakınları olmadan kıyılan Gaye Sayın ve Duran Acizoğlu da maske altında evet dedi. Nikahlarının iptal olmamasına sevindiklerini kaydeden Sayın, "Nikahımıza yakınlarımız, arkadaşlarımız giremedi ama sağlık açısında bu şekilde yapılması doğru" dedi. Salona giremedikleri için üzgün olduklarını söyleyen çiftlerin yakınları da sağlık açısında alınan tedbir kararına saygı duyduklarını ifade ettiler.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ahmet aydın

Bu virüsü dünya ya yayan başlatan şeytani komiteleri idare edenleri sokak sokak bulup asmak lazım
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23